Ko je „njujorška princeza“ koja je promenila veru zbog udaje za slavnog princa

Foto: Credit line: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Nalazi se na listi najbogatijih žena sveta.

Mari Šantal Miler možda po rođenju nije plave krvi, ali mnogo pre nego što se udala za slavnog grčkog princa Pavlosa, zvali su je „njujorškom princezom“ i to ne bez razloga.

Ova dama od rođenja živi na visokoj nozi, što i ne čudi s obzirom na to da joj je otac niko drugi nego milijarder Robert Waren Miler, osnivač i vlasnik brenda DFS.

Od detinjstva se kretala u najvišim društvenim krugovima, od Londona, Pariza, Hong Konga, pa sve do Njujorka, no čini se da je od svih susreta sudbonosan bio onaj s grčkim prestolonaslednikom Pavlosom.

Zbog ljubavi prema Pavlosu prešla je s katoličanstva na pravoslavlje, bez obzira na to što je vera veoma važna njenoj porodici.

Sudbonosno ‘da’ izrečeno je u londonskoj katedrali sv Sofije pred brojnim članovima kraljevskih porodica iz raznih delova Evrope.

Foto: Credit line: ANDREW WINNING / AFP / Profimedia

Venčanje se održalo 1995, a mlada je nosila venčanicu s potpisom Valentina. Ovim brakom postala je kraljevska princeza Grčke i vojvotkinja Sparte.

Tokom braka dugog skoro tri decenije ovaj kraljevski par dobio je čak petoro dece.

Kada se uzme u obzir bogatstvo Mari Šantal od 2,47 milijardi eura, ona je trenutno 12. najbogatija žena u Velikoj Britaniji.

Ako se zbroji samo novac koji ima na listi najbogatijih žena, daleko je iznad Rijane i pokojne kraljice Elizabete.

***

BONUS VIDEO: Adrijana Lima ljubavni život frajeri 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram