Ko je muž Anite Mančić s kojim je 20 godina u braku

Anita Mančić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Anita Mančić nikad nije krila da se godinama borila da zatrudni i da joj je ta borba teško pala.

Glumica Anita Mančić (54) je jedna od retkih javnih ličnosti koja je uvek otvoreno pričala o svojoj borbi za potomstvo, nizu besuspešnih vantelesnih oplodnji koje su trajale tokom dugih 10 godina.

„Deset godina vodila sam tešku borbu da postanem majka, nažalost bezuspešno. To je veliki atak na organizam. Telo je počelo da se buni, zato sam odustala od te borbe. Razmišljala sam i da usvojim dete,“ rekla je svojevremeno Anita.

Anita Mančić je preko 20 godina u skladnom i ljubavlju ispunjenom braku sa Bojanom Dedićem, grafičkim dizajnerom. Par se venčao na intimnoj ceremoniji nakon godina zabavljanja.

Anita Mančić Foto: Zoran Lončarević

„Bojan je divan. Njemu verujem najduže, i zato najviše. Divim mu se što me razume i trpi. Često mi treba samoća, malo bi muževa to trpelo,“ rekla je glumica.

Anita Mančić je rođena 1969. godine u Zemunu. Odrasla je sa roditeljima, bratom i sestrom, a često je išla i kod bake Nade u Pirot. Često je, kako kaže, provodila vreme u društvu mečaka, a lutke su joj bile dosadne.

Ona je želela da upiše hidrograđevinu ili arhitekturu, ali je sudbina uredila stvari tako da je prijemni za glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu bio je nekoliko dana pre prijemnog na Građevini.

Kada je otišla na polaganje te 1986. godine nije ni slutila da će joj život biti protkan najboljim ulogama i da će gluma postati njen ceo svet. U grupi je bila zajedno s Nikolom Kojom, Uliksom Fehmiuom i Vjerom Mujović, koji su kao i ona glumu završila u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Od tada je glumila u više od 50 filmova i serija. Prepoznatljiva je po ulogama u filmovima „Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem“, „Smrt čoveka na Balkanu“ i „Montevideo, Bog te video!“. Igrala je u serijama „Porodično blago“, „Sva ta ravnica“, „Na putu za Montevideo“, „Psi laju vetar nosi“ i drugima.

***

Bonus video: Jelena Đoković u blatu