Ko je lepotica koja je navodno iznela milione iz Ukrajine

Foto: Profimedia/WillWest News

Supruga tajkuna je navodno "pala" u Mađarskoj s koferom punim keša.

Danas svet bruji o tome kako je glamurozna supruga poznatog ukrajinskog tajkuna i političara pokušala da prenese 22 miliona funti u gotovini preko mađarskog graničnog prelaza.

Novac – u američkim dolarima i evrima – primetila je mađarska carina u prtljagu prelepe supruge kontroverznog bivšeg poslanika Igora Kotvickog (52), navodi se u izveštajima.

Objavljena je i fotografija zaplenjene gotovine.

Foto: Profimedia/WillWest News

Kotvicki – nekada najbogatiji poslanik u Ukrajini – rekao je da njegova supruga napušta zemlju da bi se porodila, ali je demantovao da je nosila sa sobom 28 miliona dolara i 1,3 miliona evra.

„Sav moj novac je u ukrajinskim bankama, nisam ništa podigao“, izjavio je pre nego što je zatvorio svoj nalog na društvenim mrežama.

Foto: Profimedia/WillWest News

U njegovoj izjavi objavljenoj na društvenim mrežama njegove ćerke Violete (24), koja se školovala u Švajcarskoj, navodi se da je priča „lažna“.

Anastasija Kotvitska, koja je navodno putovala sa dvojicom Mađara i svojom majkom, nije komentarisala incident na granici.

Navodi se da ona nije prijavila ogromnu sumu novca na kontrolnom punktu Vilok, već su novac pronašli mađarski carinici, piše Obozrevatel. Zatim je dala izjavu da je tu sumu unela u Mađarsku, zemlju EU.

Anastasijini nalozi na društvenim mrežama su takođe nestali, ali su se pojavili lažni profili.

Pre rata, ona je vodila glamurozan način života, volela je skupe brendirane predmete, automobile, proizvode od prirodnog krzna, nakit. Udala se za tajkuna 2021. – a razlika u godinama para je oko 20 godina.

Posle braka, osnovala je firmu „Geos“, a pre toga je radila kao službenica harkovske regionalne državne administracije. Njen zvanični prihod tada je bio nešto više od 170 hiljada grivna godišnje, pišu ruski mediji.

Igor Kotvitski je ranije bio oženjen Alom Kotvitskom, koja je rektorka Nacionalnog univerziteta za farmaciju. U tom braku, par je dobio ćerku Violetu, koja sada ima 24 godine.

***

Bonus video: Poznate Lepotice i Zveri

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram