Razvela se i postala bogatija od kraljice i Mika Džegera

Foto: Instagram/kirstybertarelli

Kirsti Bertareli je bivša misica koja je upravo postala bogatija od kraljice Elizabete - nakon što se razvela od švajcarskog milijardera.

Kirsti i Ernesto Bertareli bili su u braku 21 godinu i dobili troje dece, a ove godine su se razveli u tajnosti, pišu britanski mediji.

Procenjivalo se da par ima bogatstvo od 9,2 milijardi funti – što je više od bruto domaćeg proizvoda mnogih zemalja, uključujući Bahame, Brunej i Jermeniju.

Foto. IAN MCILGORM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kako mediji pišu, bivša mis Velike Britanije pristala je na nagodbu od 350 miliona funti. To ju je učinilo najbogatijom razvedenom Britankom u istoriji prava. Recimo, lično bogatstvo kraljice Elizabete procenjuje se na oko 365 miliona funti.

Bertareli sada je bogatija od Mika Džegera, koji ima 310 miliona funti, Eda Širana (220 miliona funti) i Adel (140 miliona funti). Dobila je i spektakularnu modernu kuću pored Ženevskog jezera u Švajcarskoj, kupljenu ove godine za 52 miliona funti. Takođe poseduje brvnaru od osam miliona funti u švajcarskom skijalištu Gštad.

Kirsti je zastupala je baronica Fiona Šeklton, advokatica poznata kao „Čelična magnolija“. Ona je zastupala princa Čarlsa i Pola Mekartnija u njihovim razvodima.

Ona je proglašena za miss Britanije 1998. godine, a kasnije se bavila pisanjem pop pesama. Dolazi iz bogate porodice koja se bavila proizvodnjom keramičkog posuđa.

Ernesto je vlasnik biotehnološke kompanije, a Kirsti je upoznao na Sardiniji. Pisalo se i da joj je za 40. rođendan kupio superjahtu Vava II britanske proizvodnje vrednu 100 miliona funti.

***

Bonus video: Najskuplji med na svetu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram