Bolna tajna iz prošlosti nove supruge Borisa Džonsona

Keri Simonds i Boris Džonson
Foto: Rebecca Fulton / AFP / Profimedia

Nekada je radila kao PR Konzervativne stranke, a danas je supruga premijera Velike Britanije Borisa Džonsona. Ko je Keri Simonds, žena koja intrigira svetsku javnost?

Premijer Velike Britanije Boris Džonson (55) oženio je Keri Simonds (33) na tajnoj ceremoniji.

Pročitajte još:

Par je u Vestminsterskoj katedrali stupio u brak pred malom grupom bliskih prijatelja i porodice. Objavili su i da će imati veću proslavu 2022. godine, kada popuste mere uvedene zbog pandemije koronavirusa.

Boris i Keri već imaju sina Vilfreda koji se rodio samo nekoliko meseci nakon što je par objavio veridbu u februaru. Dali su mu ime po lekaru koji je Borisu spasio život kada je oboleo od kovida 19.

Keri je za venčanje odabrala boemsku haljinu od čipke, a nosila je i venac od cveća.

Ko je Keri Simonds?

I pre veze sa političarem, Keri je bila poznata u visokim londonskim krugovima, jer se bavila odnosima sa javnošću. Njeni roditelji su Metju Simonds, jedan od osnivača lista The Independent, i Džozefin Mekafi koja je bila jedna od advokatkinja lista. Sajmonds je odrasla okružena luksuzom, a pohađala je prestižne londonske škole.

Studirala je istoriju umetnosti i pozorišne studije. Diplomirala je 2009. godine, a iste godine postala je PR Konzervativne stranke. Međutim, 2018. godine je dala otkaz i sada radi u neprofitnoj organizaciji za zaštitu okeana.

Veza sa Borisom

Ljubavna veza para potvrđena je kada se Keri prvi put pojavila u javnosti s Borisom da podrži njegovu kandidaturu za premijera u junu 2019.

Međutim, glasine o njihovoj vezi kruže od 2018. godine, kada se Simonds hvalila prijateljima kako je provela Dan zaljubljenih sa Borisom u jednom britanskom selu, prema pisanju tabloida.

Boris je tada navodno obećao Keri da će je zaštiti i izvinio se što ju je uvukao u medijsku oluju, navodi Miror. Keri se preselila kod Borisa u Dauning Strit kada je postao premijer. Bili su prvi nevenčani par koji je živeo u čuvenoj rezidenciji.

Žrtva seksualnog nasilja

Džon Vorbois je bivši taksista osuđen za seksualni napad na nekoliko svojih putnica. Simonds je svedočila na suđenju Vorboisu 2009. godine, budući da je bila jedna od njegovih žrtava 2007. godine, kada je imala 19 godina.

Te noći Simonds se vozila sa njim dok se vraćala iz noćnog kluba King’s Road. Ponudio joj je šampanjac i votku, a Simonds veruje da je u piću bila droga za silovanje. Seća se da je povraćala i histerično se smejala pre nego što je pala u nesvest. Sledećeg dana je uspela da dođe do kuće. Na suđenju je ukupno četrnaest žena svedočilo protiv Vorboisa.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram