Kako sad izgleda Maja Latinović koja je pokorila modni svet

Foto:JEAN-PIERRE MULLER / AFP / Profimedia/PIERRE VERDY / AFP / Profimedia

Poznata srpska manekenka Maja Latinović nosila je kreacije velikih svetskih imena - Versace, Ralph Lauren, Dolce&Gabbana, Donna Karan. Njenu uspešnu modeling karijeru ovekovečile su brojne revije i snimanja, kao i naslovnica magazina Vogue. A, sve je krenulo sasvim slučajno.

Maja Latinović rođena je u Banatskom Velikom Selu, a sa 16 godina sestra ju je prijavila na lokalni izbor za manekenke na kom je osvojila drugo mesto. Već tada joj je italijanski skaut ponudio da otputuje u Milano, gde je i započela svoju vrlo uspešnu karijeru u svetu mode.

Sa 19 godina postala je model vrlo poznate i prestižne modne agencije “Women”, a ubrzo ju je angažovao fotograf Mario Testino. On ju je lično izabrao i tako je Maja počela da radi i kao lice brenda Roberto Cavalli. Fotograf je bio toliko oduševljen njome, te je fotkao za brojna izdanja italijanskog magazina Vogue.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miloš Nadaždin (@milosnadazdin)

Svojom lepotom je očarala sve i brzo se probila. Odušeavila je čak i poznatog repera Džej Zija, te se njeno lice moglo videti i u reperovom spotu za pesmu “Change Clothes”.

Radila je širom sveta, pojavila se u italijanskom, francuskom, nemačkom, japanskom, engleskom i španskom izdanju Vogue magazina, i brojnim drugim. Nosila je kreacije vrhunskih dizajnera i hodala mnogim pistama od kojih su uz već pomenute i Carolina Herrera, Chanel, Oscar de la Renta, Bill Blass, Ferré, YSL i Michael Kors.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by models_by_sanja (@models_by_sanja)

Jedno vreme živela je u više gradova kao što su Njujork i Milano, a provodila je mnogo vremena i u Bugarskoj sa svojim maltezerom Nikitom. Volela je da đuska i peva uz svoj omiljeni jugoslovenski bend Bijelo Dugme, ali i uz Cecu Ražnatović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Ford For Gucci (@tomfordforgucci)

*

Početkom ove godine, zajedno sa uspešnim fudbalerom Draganom Ćeranom, pomogla je izgradnju hrama Svetog Vasilija Ostroškog u rodnom Banatskom Velikom Selu za koji je donirala 20.000 dolara. Sada ipak živi mirnijim životom, sa svojim mužem i sinom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maja (@majalatinovic1)

*

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maja (@majalatinovic1)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maja (@majalatinovic1)

***

Bonus video: Muške simpatije iz mladosti

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram