Kako je srpska snaja Sofije Loren navukla Amerikance da zavole naše psovke

Saša
Foto: TNT / Everett / Profimedia

Srpkinja koja je osvojila Holivud.

Američka glumica srpskog porekla, Saša Aleksander gostovala je pre godinu dana u emisiji čuvenog Konana O’Brajena i tom prilikom voditelju je pokušala da objasni kako zvuče psovke u Srbiji.

Saša je najpre objasnila da je njena majka poreklom iz Srbije i da ona svojoj deci u kući peva pesme na našem jeziku. Dotakla se i svog detinjstva, pa je napomenula kako je odrasla uz našu muziku. Naglasila je da je srpski jezik mnogo lep ali da ima puno suglasnika i da sve malo dublje i konkretnije.

Na Konanovo pitanje kakve su srpske psovke Saša je odgovorila: „Vrati se u maminu znaš već šta…Stvarno je užasno.“

Nakon toga je dala primer za psovku koja se koristi kada te prevari dečko, iako mnogi ljudi odavde nikada nisu čuli za to.

„Dabogda dobio gljivice na testisima“, pojasnila je glumica na šta se Konan nasmejao i šaljivo konstantovao da je srpski „prelep jezik“.

Saša je inače snaja legendarne Sofije Loren. Naime, ona je od 2007. godine u braku sa rediteljem Edoardom Pontijem, sinom glumice Sofije Loren i producenta Karla Pontija. Par ima dvoje dece, ćerku Lučiju i sina Leonarda.

Foto: Slaven Vlasic / Getty images / Profimedia

Rođena je 1973. godine u Los Anđelesu, a njeni roditelji su Srbi, koji su se doselili u Ameriku, početkom sedamdesetih godina prošlog veka. Pravo ime glumice je Suzana Drobnjaković, a umetničko ime pod kojim je poznata, nastalo je kao kombinacija imena i nadimka njenog starijeg brata.

Foto: LISA O’CONNOR / AFP / Profimedia

U Srbiju je dolazila više puta, posebno tokom odrastanja, kada je raspuste provodila u Šumadiji, u jednom selu u okolini Čačka, odakle je njen otac. Jedna je od najpoznatijih Srpkinja u Holivudu, odlično govori srpski jezik, a nisu joj strani ni srpski običaji. Na njenoj svadbi sa Edoardom Pontijem, začule su se i trube, uz koje je čak i Sofija Loren igrala kolo.

Od ranog detinjstva je pokazivala sklonost ka muzici, glumi, plesu, a ozbiljno se bavila i umetničkim klizanjem.

Svoje prve glumačke korake, napravila je u pozorištu, a jedno vreme je provela i na studijskom boravku u Londonu, kao članica Kraljevske Šekspirove trupe. Školovala se na Univerzitetu Južne Kalifornije, gde je završila režiju na odseku za film i televiziju.

Profesionalna karijera Saše Aleksander, traje više od 20 godina. Za to vreme, ostvarila je zapažene uloge na filmu i televiziji – proslavila se ulogom u tinejdžerskoj seriji „Dosonov svet“ (Dawson’s creek), nakon čega su usledile brojne manje ili veće uloge.

Posebno se izdvajaju uloge u fimovima „Nemoguća misija 3“, „All over the guy“, „Lucky 13“, kao i u kultnim tv serijama „Prijatelji“, „Zakon i red“ „NCIS“ i „Rizzoli & Isles“, koje su joj donele svetsku popularnost.

***

Bonus video: Televisa presenta: Prelepa Srpkinja Marija je buduća zvezda Meksika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram