Kako je biznis od 900 miliona rasturio brak najbogatije glumice na svetu

Riz
Foto: ANONYMOUS CONTENT-DUNE FILMS-LEVEL 1 ENTERTAINMENT- - EMERSON, SAM - Album / Album / Profimedia

Posle 11 godina braka Ris Viterspun i njen suprug Džim Tot se razvode.

Znate već kako zvuči svako saopštenje o razvodu poznatih. Svi su krajnje pribrani, civilizovani, i dalje se vole, niko nije besan ni povređen, ali eto – razišli su im se putevi. U poruci koju je podelila sa svojih 29 miliona pratilaca na Instagramu, dobitnica Oskara Ris Viterspun je napisala da su ona i Džim „uživali mnogo divnih zajedničkih godina“ i da sada „kreću napred uz duboku ljubav, ljubaznost i uzajamno poštovanje“.

Riz
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Par koji ima desetogodišnjeg sina Tenesija, trebalo je da proslavi 12. godišnjicu braka 26. marta. Uprkos činjenici da se o njihovom braku nije znalo mnogo, mnogi obožavaoci su ipak bili šokirani kada su čuli za raskid i uveliko spekulišu o tome šta bi mogao biti uzrok. Onda su izvori bliski paru progovorili za američke medije baš o tome.

Ubrzo nakon što je Riz podelila vest na Instagramu, izvor je rekao za Page Six da iza odluke o razlazu ne stoji nikakav veliki skandal ili drama, već da su su između supružnika samo nestala romantična osećanja. Drugi insajder je rekao da iako je raskid očigledno bio dugo očekivan, Ris i Džim tek treba da zvanično podnesu zahtev za razvod.

Riz Viterspun
Foto: Christopher Polk / Getty images / Profimedia

Sad dolazimo do dve navodne tačke spoticanja, a to su po svemu sudeći – jedna kriza srednjih godina i biznis vredan 900 miliona dolara. Stvari su počele da se pogoršavaju među supružnicima kada je Džim napustio svoju poziciju u agenciji za talente i sport CAA da bi se pridružio Quibiju – mobilnom striming servisu koji je ugašen šest meseci od kad je počeo s radom 2020.

Riz
Foto: MJ Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Napuštanje pozicije u CAA zbog drugog posla je bila čista kocka. U to vreme, Ris je pitala Džima da li je sve to vredno rizika, ali on je rekao da je „spreman za izazov i da je uveren da će kući doneti milione“, rekao je jedan insajder za Radar Online, sugerišući da je sve krenulo jako loše od tada. Drugi izvor je tvrdio da je porodični prijatelj bivšeg para i ponovio je isto, a čak je sugerisao da je Džimov potez bila klasična kriza srednjih godina koja je na kraju bila odlučujući faktor u propasti njihovog braka. Izvori su takođe pominjali i monumentalnu prodaju produkcijske kuće Hello Sunshine čija vlasnica je bila Ris Viterspun. Ris je postala najbogatija žena u Holivudu nakon što je prodala kompaniju za neverovatnih 900 miliona dolara u avgustu 2021.

Riz
Foto: BO / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Džim, koji je član osnivačkog odbora Hello Sunshine, je podržao Ris u odluci da proda biznis. Međutim, milioni dolara koje su zaradili, na kraju su ih usmerili u različitim pravcima. Prodaja kompanije je bila neka vrsta trenutka provere za par, budući da su imali više novca nego što je bilo ko od njih ikada mogao da pomisli da će imati.

„Iako je Džim pomogao u prodaji Hello Sunshine, on nikada nije išao sa Ris na ozbiljne poslovne sastanke otkako je kompanija prodata. Dozvolio je da to radi sama i da zaista bude lice kompanije“, rekao je izvor.

Na kraju, njihov brak nije izdržao, a uprkos staloženim izjavama glumice o razlazu, njeni prijatelji tvrde da je sve to jako pogodilo jer nije očekivala još jedan razvod.

Ris Viterspun je ovo bio drugi brak. Bila je udata i za glumca Rajana Filipa od kog se razvela 2006. a sa kojim ima ćerku Avu i sina Dikona.

***

Bonus video: Čuvari plaže, nekad i sad

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram