Kako izgleda najbogatija Ruskinja

Poznati 10. nov 202009:30 > 12. maj 2021 17:12
najbogatija ruskinja
Foto: Vyacheslav Prokofyev / TASS / Profimedia

Najbogatija žena u Rusiji je Tatjana Bakalčuk, vlasnica internet prodavnice Vajldberis, a poseduje čak 1,4 milijarde dolara, navodi Forbs.

najbogatija ruskinja
Foto: Anton Novoderezhkin / TASS / Profimedia

Sa svim tim novcem Bakalčuk je sa prvog mesta najbogatijih žena u Rusiji svrgnula dugogodišnju liderku Elenu Baturin, šeficu kompanije „Inteko menadžment“ i udovicu bivšeg gradonačelnika Moskve Jurija Lužkova. Baturina, čije je bogatstvo procenjeno na 1,2 milijarde dolara, bila je na vrhu liste najbogatijih Ruskinja još od 2004.godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Татьяна Владимировна Бакальчук (@tatyana_bakalchuk) on


Zanimljivo je da je Tatjana Bakalčuk, pre nego što je postala milijarderka, bila prosvetni radnik. Kako navode na sajtu Economic Times, ona je ranije bila profesorka engleskog jezika, a u poslovanje onlajn kupovine upustila se dok je bila na porodiljskom odsustvu kako bi obezbedila novac za svog sina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Педагог на стороне родителей (@tania_deti) on


U proleće 2004. godine Bakalčuk i njen suprug su shvatili da ne zarađuju dovoljno jer su se troškovi značajno povećali kad je došla beba.
Odlučili su da osnuju onlajn prodavnicu, a prvi paketi su na njihovu adresu stizali gradskim prevozom. Porodični dom ubrzo je postao skladište.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spletnik (@spletnik_ru) on

Pročitajte još:

Ipak, tri godine kasnije Tatjana je postala lider u industriji.

Američki časopis Forbs napominje da je nova procena bogatstva Tatjane Bakalčuk rezultat rasta prometa od 88 odsto na 223,5 milijardi rubalja (3,63 milijarde dolara), koji je zabeležila njena internet prodavnica Vajldberis (Wildberries) 2019. godine.

Prema Forbsu, Bakalčukova je prvi put ušla na listu najbogatijih ljudi u Rusiji 2018. godine, kada je njeno bogatstvo procenjeno na 600 miliona dolara. Godinu dana kasnije imovina joj se skoro udvostručila, što joj je omogućilo da zauzme drugo mesto iza Baturine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Гарантийный Фонд Самарской Обл (@gfso163) on


Onlajn prodavnica Vajldberis postoji 15 godina i posluje u zemljama Evroazijske ekonomske unije. Ima je na tržištima Rusije, Belorusije, Kazahstana, Kirgizije, Jermenije i Poljske.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram