Jelena Đoković: Pa dobro, i treba da me mrze

jelena đoković
Jelena Đoković Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

"Nisam se psihički i mentalno spremala za tu vrstu pažnje".

Jelena Đoković, ko-osnivačica i globalna direktorka Fondacije Novak Đoković, koja je samo prošle godine otvorila 75 vrtića u Srbiji, učestvovala je danas na regionalnom Weekend Media Festivalu u Rovinju, gde je sa pevačicom Idom Prester razgovarala o tome da li su mediji i humanitarni rad na istoj strani.

Jelena se u ovom razgovoru osvrnula na dosadašnji rad Fondacije koja godinama unazad ulaže u rani razvoj i edukaciju najmlađih i odnos medija prema tome.

Foto:Nova.rs

Na Idino pitanje da li joj prijaju svetla reflektora, Jelena je objasnila da joj to ne dolazi najprirodnije i da joj često ne prija što mediji prate svaki njen korak.

„Trudim se da budem što manje atraktivna, ali nekako mi to ne uspeva. Nisam se psihički i mentalno spremala za tu vrstu pažnje. Zaljubiš se tako u nekog klinca i onda to postane svetska priča, to nije ono što sam ja zamišljala kad je sve počelo“, rekla je Jelena, na šta je Ida kroz smeh odgovorila „Sirota“.

Foto:Nova.rs

Supruga Novaka Đoković objasnila je dalje da joj nije prirodno da se izlaže i da bude dostupna medijima, da joj to nije neophodno da bi svakodnevno pomagala deci i društvu kroz humanitarni rad, ali je istovremeno i skrenula pažnju na „boljku“ medija da jure klikove i lajkove i da se ne bave „dobrim vestima“ koje zaslužuju pažnju.

„Zato se Novak i ja nekad strateški pojavljujemo na određenim lokacijama da bismo pojačali snagu neke vesti“, istakla je.

Ida se u ovom kontekstu osvrnula na raniju Jeleninu izjavu da zna da bude lukava u privlačenju medijske pažnje, podsećajući na Jelenino prisustvo na predavanjima čuvene autorke knjige „Svesno roditeljstvo“ dr Šefali. Ističući činjenicu da su ovaj događaj mnogi mediji pokrili iz ugla Jeleninom stajlinga, Ida ju je pitala da li je njen odabir garderobe bio mamac da privuče ljude jednoj tako važnoj temi kao što je svesno roditeljstvo.

„Osećam se izdano kad vidim takav naslov, ali taj naslov je privukao pažnju, a u tekstu se nalazilo sve što je bitno. Ali da li ljudi imaju koncentraciju da idu dalje od takvog naslova? Mislim da ne“, rekla je Jelena.

Foto:Nova.rs

Na Idino pitanje kako se nosi sa negativnim komentarima, Jelena je šaljivo rekla da ide na terapiju.

„Mnogo mi se sviđa momenat kad mogu da kažem ‘pa dobro, i treba da me mrze, s druge strane me i vole, sve je to bolje nego biti u sredini’. Ali ja sam mahom prestala da čitam vesti, tako da više ni ne pratim komentare, to mi pomaže da budem svoja i da držim pravac. S vremena na vreme mi mama pošalje nešto, roditeljima to najteže padne“.

A koliko je Novak prisutan u njenom životu i aktivnostima i da li je podržava?

„Čuli smo se jutros i poželeo mi je sreću. Zanima ga uvek čime se bavim, jer je ovo ono čime će se i on baviti kad mu sportska karijera utihne. Zasad se trudimo da dozirano koristimo njegovo prisustvo, pre svega da ga zaštimo od onih koji na njegovoj ličnosti pokušavaju da uberu političke poene, jer je on sportista pre svega i apolitičan je“, rekla je Jelena.

Na Idino pitanje ima li još neki cilj koji nije ostvarila i šta je još „loži“, Jelena je navela da želi da u javnosti radi na buđenju svesti i stvaranju vidljivosti za prave vrednosti, da inspiriše one koji rade za profit da sve više tog novca odvajaju u humanitarne svrhe.

***

BONUS VIDEO: TOP 10 najlepših devojaka i žena tenisera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram