Jelena Đoković blistala na Noletovom meču, a detalj na ruci ukrao je svu pažnju

jelena đoković
Foto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jelena u efektnom izdanju!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Stefanosa Cicipasa u meču prvog kola Završnog mastersa u Torinu. Iz publike je svog dragog bodrila Jelena Đoković.

Ona je tom prilikom privukla veliku pažnju svojim stajlingom.

Jelena se odlučila za elegantnu kombinaciju – belu bluzu i efektne pink pantalone na falte oko struka. To je mnoge oduševilo, između ostalog i strance, pa joj poručuju – kraljica je prisutna.

Pritom, dok je Jelena aplaudirala suprugu, mnogi su primetili jedan detalj na njenoj ruci – crveni končić vezan oko zgloba.

Taj crveni končić se u našoj zemlji može videti oko zgloba kod beba i taj običaj ima dugu tradiciju. Vekovima se praktikuje širom sveta u mnogim religijama, pa i u budizmu, hinduizmu, judaizmu. Veruje se da pojačava moć molitve i doprinosi duhovnom uzdizanju.

Crveni končić je vremenom dobio ukrase, a nose ga i stari i mladi.

U Srbiji crveni končić tradicionalno prati verovanje da je zaštita od uroka, piše opanak.rs. Poreklo ovog verovanja najverovatnije leži u činjenici da su naši stari lečili bolna mesta tako što bi ih utoplili vunom. Od jednostavnih končića koje su unucima vezivale bake do modernih verzija – sve je u opticaju. Danas se prodaju čak i u zlatarama. Nekada se kombinuju sa najrazličitijim privescima od plemenitih metala i predstavljaju svojevrstan nakit.

Inače, Jelena se nedavno, gostujući u jednoj emisiji, prisetila kakva je bila kao đak, ali i kako danas njena deca uče.

Priznala je da su je u školi zvali štreberka, ali da njoj to nije smetalo. Otkrila je i kako danas uči zajedno sa Tarom i Stefanom.

„Sećam se svog detinjstva, ali sam dosta i zaboravila. Sada sam kao odrastao čovek poželela da to obnovim, a i da se pripremim za školovanje moje dece. Oni onda vide kako ja učim, u našoj kući učenje je osnova svega. U svemu što radimo smo vrlo radoznali. Ja ih uvek podstičem pitanjima da bi promišljali i uvek ih pitam – šta ti misliš – jer želim da vidim njihov tok razmišljanja“, otkrila je Jelena.

BONUS VIDEO: Jelena Đoković: Šta me je privuklo konceptu svesnog roditeljstva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram