Italijanska lepotica koja je zbog tajne večere s Putinom bila pred zatvorom

ornela muti
Foto: SCHROEWIG/CS / AFP / Profimedia

Završila u dugovima i sa uslovnom kaznom zatvora zbog večere sa Putinom.

Ornela Muti je jedna od najlepših italijanskih glumica svih vremena. Rođena u Rimu kao Frančeska Romana Riveli, ova 66-godišnja zvezda italijanske kinematografije ima i ruske korene – njena baka i deda po majci preselili su se iz Sankt Peterburga u Estoniju, a zatim u Italiju.

I baš zbog tih veza sa Rusijom njoj je pre desetak godina pretila robija.

Naime, Orneli Muti je rečeno da bi mogla da ode u zatvor ako ne plati odštetu zbog otkazivanja turneje kako bi prisustvovala večeri sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i glumcem Kevinom Kostnerom.

Muti je trebalo da nastupi na bini u decembru 2010. godine, ali je tri noći navodno bila bolesna. Onda je tako „bolesna“ odletela u Sankt Peterburg da prisustvuje humanitarnoj gala svečanosti. Osuđena je za pokušaj prevare i dobila kaznu od šest meseci uslovnog zatvora, 500 evra i 30.000 evra odštete pozorištu.

Ispostavilo se da je glumica zvanično bila na bolovanju, u lekarskom uverenju je preporučeno pet dana odmora, a izveštaji kažu da je potom otputovala na Rusiju na dobrotvornu gala večeru na koju ju je predsednik Putin pozvao ranije.

Kada su se pojavile fotografije na kojima je glumica za istim stolom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, pozorište je reagovalo. Sud je upozorio da će Muti otići u zatvor ako ne plati odštetu.

Italijanski mediji navode da je imala 30 dana da isplati odštetu pre nego što sud preduzme dalje mere. Na prvobitnom suđenju 2015. godine glumica je rekla da nije imala sredstava da plati. Dve godine kasnije ona i njena porodica su iseljeni iz doma u Rimu zbog više od 80.000 evra zaostalih dugova agenciji za nekretnine, prenosi BBC.

Foto: Marco Piraccini / Zuma Press / Profimedia

Skandali je prate ceo život

A ko je zapravo lepa Ornela?

Kada je imala samo deset godina, njen otac je umro. Majka je ostala sama sa ćerkama, a porodica je jedva sastavljala kraj s krajem.

Glumica je tada krila od majke da je počela da pozira gola u umetničkoj školi – ali i za muške časopise. Za to se pročulo, pa je nastao skandal i umalo je izbačena iz škole. Ali administracija je Orneli dala drugu šansu zbog nevolje njene porodice.

Njena starija sestra Klaudija, koja je sanjala da postane filmska glumica, otišla je na kasting za film „Najlepša žena” Damijana Damijanija i povela Frančesku sa sobom.

Klaudija nije dobila ulogu, ali je Ornela izabrana. Damijani je bio taj koji je došao na ideju da joj izmisli pseudonim Ornela Muti. Imala je samo 14 godina.

Prekretnica u karijeri bila je njena gluma u filmu​​“La Derniere femme“ (1976). Poredili su je sa Sofijom Loren i Đinom Lolobriđidom. Pored italijanske kinematografije, Muti je glumila u brojnim evropskim filmovima, među kojima je i naučnofantastični blokbaster „Fleš Gordon“ (1980).

Na početku glumačke karijere Ornela Muti se zaljubila u mladog Italijana, a posle nekog vremena je zatrudnela. Ali partner ju je ostavio nakon što je odbila da abortira. Ornela nikada nije rekla njegovo ime. Poznato je da je bio oženjen, a i da je njegova žena u isto vreme bila trudna.

Glumica je rodila ćerku Naike, a godinu dana kasnije se udala za Alesija Orana, koji je bio njen kolega glumac u prvom filmu. Raskinuli su, a Alesio je svima rekao da on nije otac Naike. To je narušilo njenu reputaciju.

Drugi suprug Ornele Muti je bio Federiko Fakineti, producent. Glumica je s njim dobila dečaka Andreu i devojčicu Karolinu. Nakon nekog vremena ispostavilo se da se njen muž bavio finansijskim prevarama. Muti je pristala da plati Federikove dugove u zamenu za razvod.

Ornela Muti se treći put udala 1998. godine za plastičnog hirurga Stefana Pikola. Bio je 10 godina mlađi od nje. Zajedno su bili do 2008.

Danas je glumica u vezi sa stručnjakom za marketing Fabrisom Kerherveom. Zalaže se za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe, a u septembru prošle godine je najavila da će sa ćerkom pokrenuti proizvodnju kanabisa.

BONUS VIDEO: Poznate Lepotice i Zveri

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram