Istina o 12 miliona evra „najtužnije princeze na svetu“

Šarlin
Foto: Maria Grazia Picciarella / Alamy / Alamy / Profimedia

Ne verujte svemu što pročitate.

Princ Albert II od Monaka ne plaća princezi Šarlin milione dolara da ostane njegova žena, suprotno izveštajima od pre nekoliko meseci, rekli su prijatelji bliski porodici.

Pošto je francuski magazin „Voici“ objavio da Albert plaća Šarlin 12 miliona evra godišnje da ostane uz njega, usledile su burne reakcije javnosti.

Ovo je usledilo nakon povratka bivše olimpijske plivačice u kneževinu, nakon dugog boravka u njenoj rodnoj Južnoj Africi zbog bolesti, nakon čega je usledilo lečenje na klinici u Švajcarskoj.

Foto: CRY-Huitel. / The Photo One / Profimedia

Izvor blizak Šarlin izjavio je za „Page Six„: „Naravno da ona ima velikodušan predbračni ugovor, ali Albert joj ne plaća da ostane. Šarlin je bila dugo odsutna tokom svoje bolesti, i sada je srećna što se vratila Albertu i deci. Svaki vikend provode na selu, a Albert u potpunosti podržava Šarlin i takođe joj pomaže u njenim dobrotvornim akcijama.“

Fondacija princeze Šarlin od Monaka pomaže deci u 40 zemalja da nauče da plivaju i učestvuju u sportskim i obrazovnim programima.

Princeza Šarlin (44) je u novembru 2021. „skoro umrla“ u Južnoj Africi nakon višestrukih operacija i gubitka težine, pisali su evropski mediji.

Foto: NTB Scanpix / Alamy / Alamy / Profimedia

Ona se razbolela na desetodnevnom putovanju u maju 2021.

Prijatelji su tada rekli da su bili zabrinuti da je kraljevska porodica Monaka potcenjivala ozbiljnost njenog stanja nakon što je Albert (64) dao intervju tvrdeći da je otišla na rehabilitaciju po povratku u kneževinu. On je za „People“ rekao da je njena bolest rezultat „nekoliko faktora koji su privatne stvari“.

„Nepravedno je da se ona prikazuje kao da ima neku vrstu mentalnog ili emocionalnog problema“, rekao je tada izvor za Page Six. „Ne znamo zašto palata umanjuje to da je ona skoro umrla u Južnoj Africi.“

Izvor je insistirao da je Šarlin imala teške infekcije uha, nosa i grla, što je dovelo do „teških problema sa sinusima i gutanjem koji su proistekli iz ranije operacije“.

„Ona nije mogla da jede čvrstu hranu više od šest meseci zbog svih operacija kroz koje je od tada prošla“, rekao je izvor. „Mogla je da unese tečnosti samo kroz slamku, tako da je izgubila skoro polovinu svoje telesne težine.“

Foto: CRY-Olivier Huitel. / The Photo One / Profimedia

Princeza Gabrijela i princ Žak, njihovi sedmogodišnji blizanci, držali su natpise na kojima je pisalo „Nedostaješ nam, mama“ i „Volimo te, mama“ kada su se pojavili u palati Monako na Dan državnosti u novembru.

Šarlin se vratila u Monako u martu nakon četvoromesečnog boravka u švajcarskoj klinici gde je lečena od „emocionalne i fizičke iscrpljenosti“.

Princeza se na Uskrs prvi put pojavila u javnosti početkom ovog meseca, prisustvujući uručenju trofeja posle trke „Formule 1“. Nedavno Šarlin se pojavila na tradicionalnom pikniku i tom prilikom je izgledala raspoloženo i sveže,

***

Bonus video: Kako izgleda buket od 500 evra, Kraljevski aranžman u studiju Probudi se

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram