Imao je 5.000 ljubavnica, a jedna ga je koštala svega

Foto: JP Yim / Getty images / Profimedia

Huan Karlos Prvi je bivši kralj Španije kojeg je proslavio promiskuitetan stil života, imao je 5.000 ljubavnica, a jedna ga je koštala svega.

Huan Karlos Prvi imao je ljubavnicu s kojom je varao kraljicu Sofiju, koja se svega odrekla zbog njega. Zbog svega je napustio presto i vlast prepustio sinu.

Ljubavnica ga je na kraju koštala prestola, jer se njihova afera našla u centru skandala pa je abdicirao sa vlasti 2014.

Tri godine kasnije objavljena je knjiga koja tvrdi kako je kralj imao 5.000 ljubavnica. U njoj se navode detalji njegovog burnog vanbračnog života. U Madridu je godinama bila „javna tajna“ da je kralj ženskaroš nezasitog apetita. Jedina žena kojoj nije posvećivao svoje vreme i naklonost bila je njegova supruga Sofija.

#related-news_0

Nemačka princeza Korina cu Sajn-Vitgenstajn, poznatija kao nekadašnja ljubavnica bivšeg španskog kralja, u poslednjoj epizodi podkasta „Korina i kralj“ govorila je o njihovom kontroverznom putovanju u Bocvanu 2012.

Korina cu Sajn-Vitgenstajn, bivša ljubavnica bivšeg kralja Foto: Valery Sharifulin / TASS / Profimedia

Veruje se da su bili u vezi između 2004. i 2009. i da nisu bili zajedno kada su išli u Bocvanu, gde su slavili 10. rođendan njenog sina. Korina je rekla kako nije dugo trebalo da shvati kako kralj planira da iskoristi odmor na drugačiji način. Uzeo je nekoliko kutija vina, a nakon pijane noći, budio se u bolovima, ne sećajući se ničeg. Korina je morala da osigura privatni avion kako bi se vratila u Španiju. Sirijski biznismen platio je sve, a to se skrivalo od španske vlade. Čim se kralj vratio, svi su znali za luksuzno putovanje.

Bivšu kralj Španije  Huan Karlos Foto: John Walton / PA Images / Profimedia

Korina je bila pod ogromnim pritiskom, a u jednom trenutku srela se i s kraljevom suprugom.

Bivša kraljica Sofija i bivši kralj Huan Karlos Foto: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

*

Bivši kralj Huan Karlos i bivša kraljica Sofija Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

„Kraljica Sofija je besno upala u sobu. Pokazala je na mene i rekla mi da zna ko sam. Htela sam da propadnem u zemlju“, rekla je Korina. Huan Karlos je bio zbunjen i nije znao kako da sredi situaciju. Korina ga je optužila za korupciju pre nego što je abdicirao. Rekla je da je redovno viđala kralja kako s putovanja nosi torbe pune gotovine.

Bivša ljubavnica bivšeg kralja Španije Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Nakon prekida veze kralja i Korine, ona tvrdi da ju je monarh maltretirao da vrati 65 miliona evra koje je prebacio na njen bankovni račun 2012. Taj iznos je bio ključan dokaz korupcije u slučaju pokrenutog protiv njega. Zbog toga je i 2020. pobegao u Abu Dabi jer su švajcarski tužioci otvorili istragu o njegovim bankovnim računima. Sve optužbe su ipak odbačene zbog nedostatka dokaza, imuniteta koji je doživeo kao kralj i zastarevanja.

Kraljica Leticija i bivša kraljica Sofija Foto: Cordon/face to face / Face to Face / Profimedia

Prošle godine je Huan Karlos Prvi pobedio na sudu u Londonu i ne mora da plati 153 miliona dolara nekadašnjoj ljubavnici jer je utvrđeno da je nije maltertirao i špijunirao nakon raskida, kao što je Korina tvrdila, prenosi Story.hr.

BONUS VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram