Human potez Điđi Hadid za Ukrajince

Poznati 08. mar 202208:23
điđi hadid
Foto: Berzane Nasser/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Điđi Hadid obećala je da će svoju zaradu od ovosezonskog Fashion Weeka donirati Ukrajincima koji su pogođeni usled ruske invazije, ali i da će nastaviti da podržava one koji proživljavaju isto u Palestini.

„Obećavam da ću donirati svoju zaradu od revija za jesen 2022. za pomoć onima koji pate od rata u Ukrajini, kao i da ću nastaviti da podržavam one koji proživljavaju isto u Palestini“, napisala je Hadid nedavno na Instagramu, dodajući da prati stope manekenke Mice Arganaraz.

Manekenka je objasnila da, iako ne može da kontroliše kada mora da radi, ima autonomiju nad time kako može da koristi svoj posao za dobro.

„Imati određeni raspored za mesec mode značio je da moje kolege i ja često predstavljamo nove modne kolekcije tokom srceparajućih i traumatskih vremena“, napisala je.

„Nemamo kontrolu nad većinom naših radnih rasporeda, ali bismo želeli da hodamo ‘za’ nešto“, naglasila je manekenka.

Hadid, koja je prema Forbsu jedna od najplaćenijih manekenki na svetu, rekla je da misli na one koji se bore sa „ljudskom nepravdom“ i da rat povređuje nevine, piše klix.ba.

„Naše oči i srca moraju biti otvoreni za svu ljudsku nepravdu. Neka svi vidimo jedni druge kao braću i sestre, izvan politike, izvan rase, izvan religije. Na kraju krajeva, nevini životi plaćaju rat, a ne vođe”, napisala je.

„Dalje ruke od Ukrajine. Dalje ruke od Palestine“, poručila je.

Nekoliko obožavatelja i drugih modnih ljubitelja u komentarima je pohvalilo Hadid za njenu velikodušnost, a između ostalog i manekenka Arganaraz, koja je ranije najavila svoj plan da donira svoju platu za tu svrhu.

BONUS VIDEO: MONIKA BELUČI

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram