Holivudska lepotica ima 76 godina i nema bore – zahvaljujući svom salu

Foto: LISA O'CONNOR / AFP / Profimedia

Četriri braka i vrtoglava slava Čarlijevog anđela.

Preživela je Holivud sedamdesetih, tri razvoda i rak dojke bez ijedne ogrebotine. Sada je Žaklin Smit podelila svoju tajnu kako da zadrži mladalački izgled – recikliranje sopstvenog sala.

Glumica, koja se proslavila hitom „Čarlijevi anđeli“ 1975. godine, danas kaže za Dejli mejl da je izbegavala konvencionalne kozmetičke poduhvate.

„Ne verujem u filere i nisam radila nikakvu liposukciju“, kaže Žaklin o svojim minimalnim procedurama.

„Ako nešto stavim na lice, koristim sopstveno salo, što je teško uraditi.“

Sada ima 76 godina i šefica je multimilionskog biznisa za negu kože i odeće koji nadgleda iz svoje vile na vrhu brda u Los Anđelesu. Žaklin otkriva da je oduvek izbegavala botoks.

„Bojim se toga“, kaže ona. „Moj muž kaže da ako radite botoks iznova i iznova, to potpuno urušava mišiće.“

Dijagnostikovan joj rak dojke pre 20 godina, nakon što je rutinski mamograf pokazao kvržicu. Žaklin je tada dobila terapiju zračenjem.

To iskustvo joj je dalo novi pogled na život, kaže ona.

Foto: COLUMBIA PICTURES / AFP / Profimedia

„To je deo moje istorije i menja vas: shvatite da morate da iskoristite dan“, kaže ona. „I da morate da budete više zahvalni. Možda se svi žalimo malo previše.“

Njen četvrti suprug je kardiohirurg Bred Alen (67), koga je upoznala kada je operisao njenog oca pre 30 godina. Proveli su nekoliko godina u vezi pre nego što su se venčali 1997, kaže ona.

Do trenutka kada su „Čarlijevi anđeli“ završili svoj petogodišnji niz 1981. godine, Žaklin se razvela od svoja prva dva muža, oba glumca.

„Ta prva dva čak i ne računam kao brakove“, kaže ona.

Zamalo joj je pošlo za rukom treći put, kaže, kada se udala za britanskog snimatelja Tonija Ričmonda, oca njeno dvoje dece, sina Gastona i ćerke Spenser. Razveli su se zbog njegovog alkoholizma, ali su ostali prijatelji.

Žaklin sada uživa u svojoj ulozi bake koja voli, nakon što je izašla nepovređena iz vrtložne slave „Čarlijevih anđela“ i hedonizma Holivuda iz 1970-ih.

Glumica kaže da je išla na žurke, ali nikada nije spustila gard. „Nešto od toga je bilo protiv mog vaspitanja. Nikada nisam čula reč od četiri slova dok sam odrastala. Nikada nisam videla drogu“, kaže ona.

„Nikad nisam bila u toj ekipi. Išla sam zaobilaznim putem. Još uvek nisam ni dotakla drogu.“

***

Bonus video: Poznate žene koje izgledaju sve bolje kako stare

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram