Hari i Megan doslovno dotakli dno: Detalj na sajtu palate zbog kog su pali u očaj

megan i hari
Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Da li je ovo kraj za njih

Megan Markl i princ Hari su jako zabrinuti da će biti izbačeni iz kraljevske porodice. Povod za ove strahove su sveže promene na sajtu palate.

Naime, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa degradirani su na dno zvaničnog kraljevskog sajta. Uz njih tu na dnu je samo još osramoćeni princ Endru.

Kraljevski biograf Fil Dampijer za Fox News je govorio o tom potezu koji se shvata kao prezir.

„Hari i Megan sigurno su zabrinuti da polako odlaze iz kraljevske slike. Izgleda da kralj Čarls okleva da li da dodeli titule princa i princeze Arčiju i Lilibet. A činjenica da su spušteni na veb stranici palate je još jedan pokazatelj da se ne vide kao članovi kraljevske porodice. Kralj će želeti da jasno stavi do znanja da oni nisu članovi kraljevske porodice i da se ne mogu predstavljati kao poluzvanični članovi kraljevske porodice“, kazao je on.

Inače, polje pod nazivom „kraljevska porodica“ na kraljevskoj veb stranici daje posetiocima mogućnost da saznaju više o svakom članu porodice, i one šire.

Posle smrti kraljice Elizabete II stranica je ažurirana i tada su Hari i Megan pali na samo dno.

Naime, posle Čarlsa dolazi njegova supruga Kamila, a zatim sledeći naslednik monarhije – princ od Velsa, Vilijam sa suprugom Kejt. Hari nije uz svog starijeg brata, već su tu grof i grofica od Veseksa, Edvard i Sofija. A Edvard, najmlađe dete pokojne kraljice Elizabete, nije čak ni u neposrednoj liniji nasledstva za krunu.

A zašto se sve to desilo i kako su Hari i Megan, ali i Endru završili tu gde jesu?

Endru je 2019. objavio da se povlači iz javnog života nakon svog katastrofalnog TV intervjua u kojem je pokušao da objasni optužbe za seksualno zlostavljanje koje su protiv njega iznete.

Pre dve godine vojvoda i vojvotkinja od Saseksa objavili su da se povlače kao stariji članovi kraljevske porodice. Pritom, prema novoj knjizi Valentine Lou „Dvorjani: skrivena moć iza krune“, kraljica je smatrala da paru „ne može biti dozvoljeno da obavlja službene dužnosti“ osim ako ne poštuju pravila koja se primenjuju na sve radne uloge.

Nakon kraljičine smrti Harijev odnos sa njegovom porodicom bio je pod velikim znakom pitanja.

Neki kraljevski stručnjaci spekulišu da će Čarls doneti odluku o titulama svojih unuka nakon što budu objavljeni Harijevi memoari. Iako je prvobitno trebalo da knjiga bude objavljena krajem ove godine, neki veruju da je sve pomereno za 2023. Treći kažu kako Hari pokušava da u poslednji čas izmeni memoare pred štampu da bi izbegao još veći skandal.

BONUS VIDEO: Jutarnja šetnja kroz Oplenac sa princezom Ljubicom Karađorđević

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram