Haljina Džulije Roberts koja ima svoju Vikipedija stranicu

džulija roberts
Foto: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

Kultna Valentino toaleta sa dodele Oskara je napunila 21 godinu i još uvek nas oduševljava.

Kraljica stila čije su modne kombinacije ušle u anale neponovljivo je oduševila u crno-beloj Valentino haljini 2001. godine kada je osvnojila Oskara za svoju ulogu Erin Brokovič.

foto: LEE CELANO / AFP / Profimedia

Crna dugačka haljina koja priziva zlatno doba Holivuda po svojoj sredini ima belu traku koja se u predelu dekoltea razdvaja u dve iste trake koje prelaze preko ramena. Na zadnjoj strani ima plašt koji se sastoji od mozaika traka iste boje.

Valentino je haljinu dizajnirao 1992. godine, ali ju je primetila Valentinova asistentkinja, koja je poznavala Debi Mejson, stilistkinju Džiulije Roberts.

Uoči dodele Oskara glumica je isprobala haljine brojnih slavnih dizajnera, ali ni s jednom nije bila impresionirana.

Nedelju dana pre dodele Kristina je javila Debi da ima pravu haljinu za Džuliju i glumica je došla u Valentinov butik na Beverli Hilsu kako bi je probala. Valentinu je bilo jasno da je ogrebao dobitni tiket sa Džulijom.

Haljina je dobila izuzetne pohvale modnih kritičara, čak se našla i na listi Dejli Telegrafa gde je izglasana kao treća najupečatljivija haljina sa crvenog tepiha svih vremena.

Toliko je postala kultna i prepričavana da je čak zaradila svoju Vikipedija stranicu.

Džulija je jednom prilikom spomenula da haljinu čuva u kutiji ispod kreveta, nadajući se da će je njena ćerka Hejzel jednog dana obući.

Haljina je postala jako popularna među tinejdžerkama i mnoge od njih su kupile kopije i nosile ih na maturi širom Sjedinjenih Država.

haljina

Bonus video: Vatrene haljine sa Met Gale

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram