Gde je danas lepa Ljubica iz filma „Kad porastem, biću Kengur“

kad porastem biću kengur
Ana Marković Foto: Printscreen/YouTube/Kad porastem biću kengur

Gde je simpatična Ljubica danas, 18 godina nakon "Kengura"?

Konobarica Ljubica bila je među likovima koje smo zavoleli u filmu Kad porastem, biću Kengur. U priči o večnom snu da se izdignemo iz svakodnevice i postanemo neko i nešto, upletena je i Ljubica, koju je igrala Ana Marković. Dok njen dragi Kengur igra za daleki Istvič, ona konobariše u lokalu u Beogradu.

A gde je nestala Ana posle Kengura?

Videli smo je u filmovima Klopka, Sutra ujutru, serijama Mile protiv tranzicije i Ranjeni orao, kao i u pozorišnim predstavama.

Ana se u međuvremenu udala za Slobodana Sepea, hirurga, i s njom se pre par godina odselila u Nemačku.
Posvećena je porodici, pre svega ćerkama.

Ona je u jednom intervjuu kazala koliko sreće je u njihovu svakodnevicu donela ćerka koja ima Daunov sindrom i kako su zahvaljujući njoj postali porodica.

„Kada se Vida rodila, bili smo zbunjeni. Posle prvog šoka i vesti da pored Daunovog sindroma ima i ozbiljan problem sa srcem, oboje smo počeli da tonemo. Bili smo uplašeni. Nismo znali šta treba da se radi. To nas je još više ujedinilo. Drugačije ne bismo opstali. Sve smo govorili jedno drugom. Ama baš sve“, rekla je glumica za magazin Gloria.

Onda je počela borba za ćerkino zdravlje.

„Čekali smo operaciju srca, pokušavali da razumemo šta se događa i šta treba da radimo. Usledilo je veliko spremanje života. Prioriteti su se posložili sami od sebe. Postali smo roditelji. Tim. Porodica. To je uradila Vida. Takva drugačija i posebna napravila je od nas porodicu. Nije lako suočiti se sa činjenicom da ti je dete drugačije. Kod nas, na primer, ljudi misle da, kada rodiš dete sa Daunovim sindromom, ne treba da ti čestitaju. Nemci čestitaju i dolaze da upoznaju bebu. I ponude se ukoliko ti treba neka pomoć. A kada rodiš drugačije dete, ne treba ti rešenje. Treba ti podrška.“

Ana je sa mužem sreću van Beograda našla i pre nego što su postali roditelji.

„Bilo nam je odjednom nepodnošljivo. Beograd je bivao sve manji za nas. Hteli smo da živimo i uživamo, a ne da preživljavamo“, rekla je Ana, koja ponosno ističe da njena srećna porodica putuje po Evropi i uživa u svakom danu.

Rođena u Beogradu 30. marta 1983, Ana je glumu diplomirala na institutu teatra Lija Strazberga. Osim kao filmska, televizijska i pozorišna, ostvarila se i glasovna glumica, Radila je sinhronizacije crtanih filmova, a snimila je i nekoliko televizijskih reklama.

BONUS VIDEO: Poznate mame u borbi za starateljstvo nad decom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram