Gde je danas Dina Džanković koja je odbila titulu misice da bi se udala za brata Emine Jahović

Foto: RICHARD CHAMBURY / Shutterstock Editorial / Profimedia; Foto: EPA/SASA STANKOVIC

Sećate li se nje?

Kada je Dina Džanković 18. decembra 2005. godine izabrana za mis Srbije i Crne Gore, niko nije ni slutio da će samo nekoliko meseci kasnije ova lepotica da se odrekne titule – i to zbog ljubavi.

Lepotica iz Novog Pazara ostala je upamćena i kao poslednja misica nekadašnje Državne zajednice Srbije i Crne Gore. Krunu najlepše dobila je iz drugog pokušaja.

Samo nekoliko meseci nakon što je proglašena za najlepšu devojku, Dina se odrekla titule da bi se udala za deset godina starijeg poznatog turskog košarkaša Mirsada Turkdžana, inače brata pevačice Emine Jahović.

Foto: EPA/SASA STANKOVIC
Foto: RICHARD CHAMBURY / Shutterstock Editorial / Profimedia
Foto: EPA/SASA STANKOVIC
Foto: EPA/SASA STANKOVIC

Naime, odman nakon što je neslavno završila na izboru za mis sveta u Kini, najlepša devojka Srbije i Crne Gore Dina Džanković je umesto u rodni Novi Pazar otputovala u Tursku, gde je izgovorila sudbonosno „da“ košarkašu posle samo nekoliko meseci veze.

Mirsad i Dina su se inače poznavali još kada je bivša misica bila devojčica. Sretali su se na ulicama Novog Pazara, a kada je Dina počela da se bavi manekenstvom, turski košarkaš rešio je da je osvoji.

Kada je jednom prilikom video njenu fotografiju u novinama, shvatio je da želi sa njom da ostvari bliži kontakt, pronašao je njen broj telefona, kontaktirao s njom i ubrzo su se videli i započeli vezu.

U braku su dobili troje dece – sina Nusreta Kana, ćerke Nebu i Kairu.

Ipak, razveli su se početkom 2012. godine i to samo nekoliko meseci od rođenja trećeg deteta. Njihov brak dobio je veliku pažnju javnosti kada je nekadašnja misica podnela zahtev za razvod braka i prijavila Mirsada policiji zbog agresivnog ponašanja. Mirsad je tada dobio privremenu zabranu prilaska Dini. Starateljstvo nad decom pripalo je bivšoj misici.

Emina je nakon toga ostala u kontaktu sa snajom, a Mirsad je već 2016. godine stao na ludi kamen sa Beograđankom Dušicom Trninić sa kojom je dobio dva sina.

Dina se povukla iz javnosti, živi u Turskoj sa svojom decom u elitnom evropskom delu Istanbula – Etileru.

Danas je modna dizajnerka, a takođe je i dizajnerka enterijera.

View this post on Instagram

A post shared by Dina (@dina.dzankovicc)

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram