Filmski život naslednice Luj Viton imperije

Delfin Arno
Foto: ZIHNIOGLU/JOLY / Sipa Press / Profimedia

Posle najava da u Srbiju navodno stiže Luj Viton, sve više se govori o porodici koja stoji iza ovog kultnog brenda. Osnivač i generalni direktor najvećeg svetskog konglomerata luksuzne robe LVMH je Bernar Arno, trenutno najbogatiji čovek na planeti sa 216 milijardi dolara. Njegova naslednica je Delfin Arno (49), čiji život je poput onih koje gledamo u filmovima.

Odmalena život u luksuzu

Delfin Arno je rođena 4. aprila 1975. u pariskom predgrađu Neji na Seni. Od malih nogu je uživala u životu o kom su mnogi mogli samo da sanjaju. Stalno je putovala gde god bi poželela, bila je na najprestižnijim modnim revijama, družila se sa svetskim kremom društva.

Sve to će kasnije igrati značajnu ulogu u njenoj karijeri u svetu mode i luksuzne robe.

Foto: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Rigorozna akademska obuka

Delfin je dobila najbolje moguće obrazovanje u skladu sa statusom svoje porodice. Studirala je na prestižnoj francuskoj viskokoškolskoj ustanovi Ecole Normale Superieure, a onda otišla na London School of Economics, gde je stekla master diplomu iz menadžmenta. Za njen akademski učinak kažu da je bio impresivan i diplomirala je sa velikim pohvalama. I danas Delfin često spominje koliko je njeno obrazovanje imalo značaja za njenu karijeru, a posebno je naglasila važnost rigorozne akademske obuke.

Foto: ZIHNIOGLU/JOLY / Sipa Press / Profimedia

Nakon diplomiranja Delfin Arno se pridružila prestižnoj konsultantskoj firmi McKinsey & Company, gde je usavršila analitičke veštine i učvrstila osnovu u poslovanju i finansijama. Godine 2000. prešla je u Dior, jednu od kompanija očeve LVMH grupe, kojoj pripadaju i Louis Vuitton, Moët Hennessy, Tiffany & Co., Christian Dior, Fendi, Givenchy, Sephora…

Godine 2013. imenovana je za izvršnu potpredsednicu brenda Louis Vuitton i bila je zadužena za nadgledanje svih aktivnosti Louis Vuitton brenda u vezi sa proizvodima.

Šefica Diora

A od 1. februara 2023. Delfin Arno je predsednica i glavna izvršna direktorka Christian Dior Couture, jedne od vodećih svetskih modnih kuća. Zbog svega toga Delfin je često na raznim listama najmoćnijih žena. I Forbs ju je uvrstio na svoju listu 100 najmoćnijih žena sveta.

Foto: ALAIN JOCARD / AFP / Profimedia

Zahvaljujući tom priznanju dodatno je istaknut njen uticaj u ovoj pretežno muškoj industriji.

Svadba sa italijanskim vinarom od 7 miliona dolara

Delfin Arno se 24. septembra 2005. udala za Alesandra Valarina Gansiju, naslednika iz porodice koja se bavi vinima.

Foto: DERRICK CEYRAC / AFP / Profimedia

Njihovo venčanje svrstava se među najraskošnije u istoriji. Ona je tada nosila venčanicu koju je dizajnirao Džon Galijano za Dior.

Prijem je održan u jednom dvorcu u Bordou, a dvorište je bilo prekriveno hiljadama belih ruža. Ceremonija je koštala sedam miliona dolara.

Nova ljubav – francuski milijarder

Delfin i Alesandro su se razveli 2010, a nakon toga ona je zavolela francuskog biznismena Gzavijea Nila (56). Njih dvoje nisu u braku, ali žive zajedno i imaju ćerku i sina.

Foto: JACOVIDES-MOREAU / Bestimage / Profimedia

Gzavije je tehnološki preduzetnik koji stoji iza najvećeg provajdera internet usluga u Francuskoj, a između ostalog vlasnik je i čuvenog časopisa Le Monde. Procenjuje se da ima 10 milijardi dolara.

Foto: JACOVIDES-MOREAU / Bestimage / Profimedia

Danas je Delfin članica LVMH odbora direktora i izvršnog odbora. Aktivno je uključena u različite dobrotvorne organizacije, ljubiteljka je umetnina i podržava mlade talentovane modne dizajnere.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram