Filmska životna priča lepe teniserke koja je uslikana s Novakom

Foto: Nicolas Briquet / Bestimage / Profimedia

Paula je sve uspešnija u svetu tenisa.

Na teniskom turniru u Dubaiju, Novak Đoković je uslikan sa lepom Paolom Badosom, španskom teniserkom.

Paula je trenutno 13. najbolja teniserka na svetu. Osvojila je tri titule u karijeri i ostvarila najbolji učinak na grend slem turnirima plasiravši se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske 2021. Kasnije te godine osvojila je Masters u Indijan Velsu – svoju najveću titulu u karijeri do sada.

Foto: Juergen Hasenkopf / imago sportfotodienst / Profimedia

Roditelji Paule Badose, koji rade u svetu mode, preselili su na Menhetn u mlađim godinama kako bi razvili svoje karijere. Ona je rođena 1997. godine u Njujorku. Nije se bavila sportom do svoje sedme godine, kada se vratila u Španiju. Njeni roditelji, kako bi svoju ćerku zabavili tokom celog leta, upisali su je u letnji kamp za tenis i plivanje.

„Dobro se toga sećam jer sam prvog dana otišala tamo i nekako sam se zaljubila u tenis. Kamp se završio i već u septembru sam tražila od roditelja da me upišu na časove tenisa. Želela sam da ogram sve više i više svakim danom, bilo je to kao opsesija. A kada je padala kiša i trening nije bio moguć, plakala bih… Trebalo mi je da igram, pa makar i uz zid kuće, što mojim roditeljima tada očigledno nije bilo baš zabavno”, priseća se Paula.

Foto: Mathias Schulz / imago sportfotodienst / Profimedia

Osvojila je svoj prvi juniorski Rolan Garos kada je imala 17 godina.

„Bila je to sjajna sportska godina, ali je u isto vreme bila i veoma teška za mene. Označena sam kao ‘nova Šarapova’ i upoređivana sa imenima koja su mi bila idoli. Osećala sam veliki pritisak okoline. Osećala sam da igram mečeve i da me ljudi gledaju, i da gubitak skoro da nije opcija“, iskreno je govorila.

I danas otvoreno priča da oseća anksioznost kad god se takmiči. Ali uspela je da preokrene situaciju.

„Pokušavam da se osvrnem unazad, da se setim zašto sam uopšte počela da igram tenis. Sećam se svojih korena, koliko sam uživala, zaboravljajući taj pritisak i loše trenutke“, rekla je teniserka.

„Radim na tome da postanem osoba koja ceni svaki mali detalj, razgovor sa nekim, jednostavnu poruku… stvari koje sam uzimala zdravo za gotovo. Napravila sam promenu. Što se tenisa tiče, ako imam meč, trudim se da što više uživam u svemu i radim ono što mi trener taktički traži. A ako ne uspe, sutra je novi dan“, dodaje Paola.

Teniserka je u vezi sa Huanom Betankurom. Rođen na Kubi, on je poznati model i glumac koji se pojavljivao u časopisima kao što su GQ Brazil, Elle Man i GQ Spain.

***

BONUS VIDEO:TOP 10 najlepših devojaka i žena tenisera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram