Ešton Kučer – spasilac dece koju vrebaju seksualni predatori

Ešton Kučer
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Trenutno ljudi u celom svetu prepričavaju i komentarišu kako se glumac Ešton Kučer i njegova supruga Mila Kunis ne kupaju često. Prezauzeti komentarima i osudama vezanim za ličnu higijenu bračnog para i njihove dece, zaboravili su neke impresivne detalje iz Kučerove biografije. Jeste li znali da je glumac spasao oko 6.000 dece iz kandži seksualnih predatora?

Ešton Kučer se bori protiv seksualnog zlostavljanja dece. Njegova neprofitna organizacija je identifikovala 5.894 mališana koji su bili žrtve i spasla je njih 103 iz „situacija u kojima je seksualno nasilje snimljeno i distriburiano“.

To su podaci za 2017. godinu. Organizaciju „Thorn: Digital Defenders of Children“ kojoj pomažu čitavi timovi ljudi, od policije do advokata, psihologa i stručnjaka u IT sektoru, su 2009. formirali Ešton Kučer i njegova bivša supruga Demi Mur. Tada se zvala DNA fondacija.

„Teško mi je da pričam o ovome a da ne budem emotivan. Ono što je naš cilj je da napravimo tehnologiju koja će pomoći da se borimo protiv seksualne eksploatacije dece. Možeš da zavrneš rukave i ideš da pokušaš da budeš superheroj tako što ćeš spasti jednu osobu ili možeš da napraviš alat koji omogućava jednoj osobi da sačuva mnogo ljudi“, rekao je Kučer.

Apel na javnost

Glumac je 2017. svedočio u senatu i apelovao na kongres da se preduzmu sve moguće mere ne bi li se sprečili horori kroz koje prolaze deca i žene širom sveta.

Bilo je i onih koji su Kučeru poručivali da se drži svog regularnog posla. Odgovarajući na te prozivke ispričao je priču kako je video dete staro kao njegova ćerka Vajat, koje je silovao odrasli muškarac. Dete je imalo tri godine.

– Video sam video deteta koje ima godina koliko i moje dete, a koje je silovao Amerikanac koji je bio seks turista u Kambodži. Ta devojčica je toliko bila uslovljena svojom sredinom da su je ubedili da je to igra. Bio sam na telefonskoj vezi sa mojim timom koji mi je tražio pomoć jer su dobili poziv od zvaničnika koji su rekli da je sedmogodišnja devojčica seksualno zlostavljana i da se video raširio po dark mreži i da službe to gledaju tri godine, ali ne mogu da nađu počinioca, pa su nam tražili pomoć. Mi smo poslednja linija odbrane. To je moj posao i nastaviću da ga radim – rekao je Kučer.

***
Bonus video: Monika Beluči

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram