Emili Ratajkovski ima poruku o ljubavnicama koju treba da čuju sve žene

Foto: Hollywood To You / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Emili je u pravu!

Emili Ratajkovski se u seriji video snimaka na TikToku oglasila o preljubi Adama Levinja, pevača grupe Maroon 5. Pet žena je istupilo javno i otkrilo da im je oženjeni pevač slao poruke.

Sve je počelo kada je manekenka Samner Stroh navela da je imala jednogodišnju aferu sa Levinjom i da ju je čak pitao da li može da nazove svoje buduće dete po njoj. Takođe je rekla da se osećala „iskorišćenom“ od strane Adama i implicirala da ju je lagao da je njegov brak završen.

@sumnerstroh embarrassed I was involved w a man with this utter lack of remorse and respect. #greenscreen ♬ original sound - Sumner Stroh

Adam je negirao aferu, ali je priznao da je „prešao granicu“ sa „koketnim“ porukama. Nakon toga, Samner su napali na društvenim mrežama.

Iako Emili nije direktno umešana u dramu, ona je dobro upoznata sa tim kako je biti u javnom skandalu sa preljubom — suptilno je potvrdila da ju je njen bivši, Sebastijan Ber-Meklard, prevario pre samo nekoliko meseci.

U nedavnom video snimku, Emili je kritikovala TikTok snimak na kojem je pisalo: „Drage žene koje spavate sa oženjenim muškarcima: i vi si loše“ i „Ne žalimo vas“.

Emili je stala u odbranu tih žena.

@emrata #stitch with @sarasadmomfoster ♬ original sound - Emrata

„Ne razumem zašto nastavljamo da krivimo žene za muške greške, posebno kada govorite o dvadesetogodišnjim ženama koje imaju posla sa muškarcima na pozicijama moći koji su duplo stariji od njih. Dinamika moći je toliko iskrivljena da je smešno. To je predatorski, manipulativno je, ne mogu da zamislim. Takođe, ako si ti u vezi, ti si taj koji je dužan da bude lojalan. Dakle, cela priča ‘druga žena je kriva’ — je loša, i bukvalno je osmišljena da podeli žene“, rekla je.

Takođe je reagovala na tvrdnju da su „muškarci kao životinje, ali žene treba da se ponašaju bolje od toga“.

„Mislim da je veliki problem u našoj kulturi upravo to što samo kažemo: Muškarci su čudovišta, oni su strašni, oni su užasni. Ne smatramo ih odgovornim i onda krivimo druge žene, tražimo od žena da prilagode svoje ponašanje — umesto da samo govorimo muškarcima da promene svoje ponašanje. To je seksizam, to je klasična mizoginija. Tačka“, njen je stav.

***

BONUS VIDEO:72-godišnja Viene koja peške ide Putem svile šalje poruku svim ženama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram