Drama vatrene Španjolke Šanel posle koje je svima zapušila usta

Foto: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

Imala je jedan od najboljih nastupa na Evroviziji, a u rodnoj zemlji su je vređali!

Posle niza balada na Evroviziji ove godine, nikome nije bilo dobro kad je Šanel, vatrena predstavnica Španije, zapalila scenu vrhunskom koreografijom, seksi izgledom i hit pesmom.

Ona je na kraju završila na trećem mestu, ali je pre toga u rodnoj zemlji doživela vređanje i optužbe da je sebi kupila pobedu na španskom muzičkom festivalu Benidorm. Na tom takmičenju se bira španski predstavnik za Evroviziju.

Zbog uvreda koje je trpela, Šanel je čak u jednom trenutku ugasila društvene mreže. Poslala je poruku da se iza ekrana krije ljudsko biće.

A šta se tačno dogodilo?

Pobeda Šanel iznenadila je mnoge Špance, pošto su favoriti bili potpuno drugi muzičari. Kontroverza uglavnom proizilazi iz glasanja španskog žirija, koji je Šanel doneo pobedu.

Naime, pričalo se da je Šanel u prijateljskim odnosima s članicom žirija Miriam Benedited. One su pre Benidorm festivala radile zajedno u nekoliko navrata.

Stručni žiri je imao 50 odsto glasova, dok su druga dva glasačka bloka (demoskopski žiri i javno glasanje) imala po 25 odsto glasova. Šanel je prednjačila u glasanju žirija i zauzela drugo i treće mesto u demoskopskom žiriju i javnom glasanju.

Međutim, uprkos prethodnoj vezi Šanel i Miriam, Šanel je rekla novinarima sledećeg dana da nije bila u kontaktu sa Miriam više od četiri godine.

Usledile su poruke mržnje i Šanel je došla u Torino s velikim teretom na leđima – ali je vatrenim nastupom uspela da osvoji srca publike širom Evrope. Sada je stav javnog mnjenja u Španiji prema njoj potpuno drugačiji, a mi smo dobili ultimativni letnji hit.

***

Bonus video: Evrovizija nekad i sad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram