Dona iz Čuvara plaže ima 54 godine, a nije ostarila ni dan

Foto: GAC/Mega / The Mega Agency / Profimedia

"Trudite se da vam nega kože bude što jednostavnija."

Američka glumica Dona D’Eriko možda je otkrila tajnu večne mladosti, jer izgleda kao da uopšte ne stari.

Donin glumački debi je bio davne 1996. godine kada je dobila ulogu u televizijskoj seriji Čuvari plaže. Glumila je 1998. godine, a njen lik se zvao Dona Marko.

Foto: Kathy Hutchins / Zuma Press / Profimedia

Jedno vreme je posedovala spa centar u Kaliforniji i čak je imala kompaniju za proizvodnju limuzina u Las Vegasu. Sredinom 2012. godine je doživela ozbiljnu povredu preživevši pad pred sam kraj uspona na planinu Ararat. Međutim, ni to je nije sprečilo da nastavi svoju karijeru.

Glumica priznaje da voli da čuje svačije komentare na temu njenog mladalačkog izgleda, ali je takođe navela da to može da bude kontraproduktivno.

Foto: Chase Rollins/AFF-USA.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ona je poznata po svojim hrabrim izjavama protiv ejdžizma u bilo kom njegovom obliku.

„Nije lepo čuti kada neko kaže – ‘Izgledaš sjajno za svoje godine’ ili ‘Još uvek izgledaš neverovatno’“, kaže Dona u jednom intervjuu.

„Zašto jednostavno ne kažemo: ‘Vau, izgledaš sjajno’ i samo nastavimo dalje,“ pita se glumica.

Foto: 42 / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Dona iskreno misli da lepota nema veze sa godinama ili bilo kojim drugim stereotipima. U istom intervjuu je otkrila da je velika nepravda što se žene suočavaju sa stalnom kritikom izgleda na osnovu godina.

Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

„Mislim da je kritikovanje žena na osnovu njihovih godina nepravedno. Muškarci se ne suočavaju sa istim ispitivanjem, a mislim da se ni njima to ne bi dopalo. Nažalost, znam da to neće nestati jer je to deo naše kulture.“

I sama Dona se jednom prilikom susrela sa mnogo negativnih komentara na račun njenih godina, kada se za proslavu 4. jula pojavila u kupaćem kostimu.

Ljudi na društvenim mrežama su komentarisali da je „prestara“ da bi furala mali bikini, a glumica im je sjajno odgovorila još jednom fotografijom u bikiniju sa moćnim opisom.

„Dozvolite mi da vam kažem nešto što bi moglo da vas iznenadi. Zapravo mogu da nosim i radim bukvalno šta god želim. S tim u vezi, evo mene u bikiniju kako čučim na stočiću za kafu,” napisala je dona u opisu fotografije.

Foto: GAC/Mega / The Mega Agency / Profimedia

Kada je pitaju o posebnim trikovima koje koristi kako bi ostala mlada, Dona pominje svoju posebnu ishranu. Postala je veganka i priznala je efekte čistije kože, boljeg varenja i boljeg sna. Takođe kaže da je „prestala da se prži na suncu“. Ranije je volela sunčanje, ali sada sebi dopušta da bude bleda, a umesto sunčanja uglavnom koristi kreme za samopotamnjivanje, piše BrightSide.

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Dona je sigurna da ne postoji magični kozmetički proizvod koji će sve popraviti. Kada su u pitanju proizvodi za negu kože, evo šta je rekla.

„Pročitala sam sve što mogu jer se svi kunu da sledeća nova stvar funkcioniše. Mislim da smo svi krivi što smo upali u tu zamku. Ali želim da se brinem o sebi što je više moguće. Samo mislim da ne bi trebalo da budemo pod pritiskom da isprobamo svaki proizvod koji tvrdi da je novi najbolji. Koristite ono što zaista prija vašoj koži i trudite se da koraci nege budu što jednostavniji.”

***

Bonus video: Čuvari plaže, nekad i sad

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Instagram