Dokaz da je Klaudija Šifer najlepša plavuša zlatne generacije supermodela

Poznati 26. avg 202100:02
Podeli:
Klaudija Šifer Claudia Schiffer
Klaudija Šifer Foto: Patrick KOVARIK / AFP / Profimedia

Klaudija Šifer danas će oduvati 51 svećicu na svojoj rođendanskoj torti. Legendarna nemačka manekenka i pripadnica zlatne generacije supermodela rođena je 25. avgusta 1970. godine u malom nemačkom gradu Rajnbergu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Njen otac Hajnc bio je advokat pa je po uzoru na njega Klaudija odmalena želela da bude advokat u njegovoj kancelariji. Međutim, sudbina se poigrala s njenim planovima i odvela je u drugom smeru, piše zadovoljna.hr. 

Imala je 17 godina kada ju je u jednom klubu u Dizeldorfu primetio Majkl Levaton, direktor agencije Metropolitan Model. Ostalo je istorija. Klaudija je napustila srednju školu, odletela u Pariz, tamo odradila probno snimanje i u rekordnom roku počela da bukira manekenske poslove.

Krasila je naslovnice svih velikih modnih magazina i postala zaštitno lice modne kuće Šanel na zahtev Karla Lagerfelda. Od ostalih modela svoje generacije razlikovala se po jednoj krhkoj lepoti, a zbog svetle puti i duge plave kose uvek je delovala kao vila.

Gotovo da ne postoji modna kuća čiju reviju nije nosila ili učestvovala u njihovim reklamnim kampanjama. Valentino, Kristijan Dior, Fendi, Iv Sen Loran, Versaće, Luj Viton, Đorđo Armani, Oskar de la Renta, Mark Džejkobs, Prada, Salvator Feragamo samo su neki od brendova s kojima je radila.

Redovno je bila gošća na listama najlepših žena na svetu, a mnogi se slažu kako je ona definitivno najlepša plavuša iz legendarne generacije supermodela. U galeriji pronađite fotografije koje to i potvrđuju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram