Dokaz da je Klaudija Šifer najlepša plavuša zlatne generacije supermodela

Klaudija Šifer Claudia Schiffer
Klaudija Šifer Foto: Patrick KOVARIK / AFP / Profimedia

Klaudija Šifer danas će oduvati 51 svećicu na svojoj rođendanskoj torti. Legendarna nemačka manekenka i pripadnica zlatne generacije supermodela rođena je 25. avgusta 1970. godine u malom nemačkom gradu Rajnbergu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Njen otac Hajnc bio je advokat pa je po uzoru na njega Klaudija odmalena želela da bude advokat u njegovoj kancelariji. Međutim, sudbina se poigrala s njenim planovima i odvela je u drugom smeru, piše zadovoljna.hr. 

Imala je 17 godina kada ju je u jednom klubu u Dizeldorfu primetio Majkl Levaton, direktor agencije Metropolitan Model. Ostalo je istorija. Klaudija je napustila srednju školu, odletela u Pariz, tamo odradila probno snimanje i u rekordnom roku počela da bukira manekenske poslove.

Krasila je naslovnice svih velikih modnih magazina i postala zaštitno lice modne kuće Šanel na zahtev Karla Lagerfelda. Od ostalih modela svoje generacije razlikovala se po jednoj krhkoj lepoti, a zbog svetle puti i duge plave kose uvek je delovala kao vila.

Gotovo da ne postoji modna kuća čiju reviju nije nosila ili učestvovala u njihovim reklamnim kampanjama. Valentino, Kristijan Dior, Fendi, Iv Sen Loran, Versaće, Luj Viton, Đorđo Armani, Oskar de la Renta, Mark Džejkobs, Prada, Salvator Feragamo samo su neki od brendova s kojima je radila.

Klaudija Šifer Claudia Schiffer Klaudija Šifer Claudia Schiffer
Klaudija Šifer Claudia Schiffer Klaudija Šifer Claudia Schiffer
Klaudija Šifer Claudia Schiffer Klaudija Šifer Claudia Schiffer
Klaudija Šifer Claudia Schiffer Klaudija Šifer Claudia Schiffer

Redovno je bila gošća na listama najlepših žena na svetu, a mnogi se slažu kako je ona definitivno najlepša plavuša iz legendarne generacije supermodela. U galeriji pronađite fotografije koje to i potvrđuju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram