Dobar dan komšije! Sedam najzgodnijih hrvatskih glumaca

Goran Bogdan, Marko Petrić, Janko Popović Volarić, Slavko Sobin, glumci,
Foto: Josip Regovic/Sandra Simunovic/Danijel Berkovic/Marko Prpic/PIXSELL

Neki od njih su u ljubavi sa devojkama iz Srbije.

Goran Bogdan

Goran Bogdan važi za velikog zavodnika, a žene ga često oslovljavaju sa ‘šarmer iz Širokog Brijega’. Iza sebe ima veliki broj televizijskih i filmskih uloga, a najveću pažnju privukao je ulogama u filmovima ‘Sonja i bik’, ‘Neke druge priče’ i tako postao rekorder po broju uloga na Filmskom festival u Puli. Pored toga, jedan je od glavnih glumaca serije ‘Senke nad Balkanom’, kao i u kriminalističko-dramskoj seriji ‘Močvara’.

O svom privatnom životu ne priča mnogo. Ono što znamo je da iako su raskinuli na neko vreme, srpska glumica Jovana Stojiljković i Goran Bogdan zbližili su se ponovo na snimanju serije ‘Područje bez signala’ i obnovili svoju romansu.

Frano Mašković

Poznat je po ulogama u serijama ‘Na terapiji’, ‘Naša mala klinika’ i ‘Luda kuća’. A glumio je i u filmu ‘The Eighth Commissioner’, koji je bio u nominaciji za Oskara u kategoriji najboljeg ostvarenja na stranom jeziku.

The Hollywood Reporter je nahvalio film i o glumcu su napisali da je izneo ovaj film.

Janko Popović Volarić

Janka znamo po ulogama u ‘Čudne ljubavi’, ‘Čista ljubav’ i ‘Kud puklo da puklo’.

Glumac je bio u vezi sa Tijanom Pečenčić. Oni su se spojili se tokom snimanja serije ‘Kud puklo da puklo’, a prvi put su viđeni zajedno na Danima hrvatskog filma. U hrvatskim medijima spekulisalo se da je razlog raskida bila udaljenost, te da zbog gustih rasporeda nisu imali vremena da se viđaju i da žive na relaciji Beograd-Zagreb.

Goran Višnjić

Pre ‘Hitne službe’, Višnjić je glumio manje uloge u filmovima ‘Mirotvorac’, ‘Dobrodošli u Sarajevo’ i ‘Practical Magic’. Čak se 1998. godine pojavio u Madoninom spotu za pesmu ‘The Power of Good-Bye’, što ga je lansiralo u holivudske filmske vode. Pridružio se ekipi ‘Hitne službe’ na snimanju šeste sezone krajem 1999. godine, a 2008. postao je njen glavni glumac.

On takođe ima vrlo skandalozan brak sa Ivanom Vrdoljak, odnosno sada Evom Višnjić. Naime, on ju je varao i dobio je vanbračno dete sa svojom školskom prijateljicom iz Šibenika. Ali, oni su sve te probleme prevazišli i žive srećno u Americi – s tim da je ona promenila ime samo da je Amerikanci ne bi zvali ‘Ajvana’, jer uglavnom tako to čitaju.

Marko Petrić

Marko je hrvatski pozorišni, filmski  i televizijski glumac. Imali smo priliku da ga gledamo u seriji ‘Kumovi’, ali i ‘Senke nad Balkanom’.

Naime, 34-godišnji Marko je jedan od takmičara hrvatske verzije zabavnog programa ‘Ples sa zvezdama’, a moramo vam priznati da je tamo i osvojio jednu od najlepših plesačica – Tinu Walme.

Slavko Sobin

Sa 18 godina preselio se u Los Anđeles da studira glumu na Američkoj akademiji dramskih umetnosti, gde je diplomirao 2007. Po povratku u Hrvatsku seli se u Zagreb i radi kao slobodni umetnik u nekoliko pozorišta: Merlin teatar, Otvoreni univerzitet Velike Gorice, DK Dubrava. A, 2009. godine se vraća u Split.

Godine 2015. igrao je borca Meereenese u epizodi serije Igre prestola ‘Sinovi Harpije“. Imao je još nekoliko stranih angažmana, a najznačajniji je onaj na filmu “Papilon” gde je glumio sa zvezdom filma “Boemska rapsodija” Ramijem Malekom. Tvrdi i da njegovo ime kada se izgovara zvuči kao ime poznate glumice, a tako mu se i deda zvao.

„Molio je da mi ne daju njegovo ime. Roditelji ga nisu poslušali. Deda je bio jedan od najboljih i najplemenitijih ljudi koje sam upoznao. Fizički ličim na njega, a Slavko Sobin zvuči kao Merilin Monro“, istakao je Slavko u jednom intervjuu.

Filip Juričić

Nakon završetka glumačke akademije u Zagrebu, posvetio se pozorišnim predstavama, a onda i televiziji. Hrvatskoj javnosti najpoznatiji je po ulozi fudbalera Marka Marušića u hrvatskoj telenoveli ‘Ljubav u zaleđu’.

Filip je više puta istakao da je u srećnoj vezi sa izabranicom Ninom sa kojom je 2018. godine dobio sina. Ni Filipu ni Nini to nije prvo dete, naime, on već ima sina iz prethodne veze sa profesorkom hrvatskog jezika, dok Nina ima ćerkicu iz prethodnog braka.

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram