Đina Lolobriđida u 94. ratuje sa sinom zbog mladog asistenta

Đina Lolobriđida
Foto: Marco Provvisionato / IPA / IPA / Profimedia

Čuvena italijanska glumica Đina Lolobriđida je angažovala advokata koji se obračunavao sa mafijom, jer želi da odbaci presudu da nije u stanju da upravlja svojim milionima. Njen gotovo filmski zaplet ovih dana je priča broj jedan u Italiji.

Italijanska glumica ima 94 godine. Izjavila je da je bila potpuno „lucidna“ i da se osećala poniženo kad su sudije presudile da je mentalno slaba da bi upravljala svojim bogatstvom. Ona je naime, svoje finansije poverila mladom menadžeru koji je osumnjičen da ju je prevario.

Đina i Pjacola
Đina i Pjacola, Foto: Maria Laura Antonelli/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Niko mi neće ukrasti slobodu“, rekla je filmska zvezda koja je važila za najlepšu ženu na svetu i koja je snimala sa Hemfrijem Bogartom i Šonom Konerijem 50-ih i 60-ih godina prošlog veka.

„Treba da me ostave da umrem u miru, ne zaslužujem ovo“, dodala je.

Đina je angažovala Antonija Ingroja, adovokata specijalizovanog za raskrinkavanje mafije, ne bi li se obračunala sa svojim sinom Milkom Škofičem i povratila kontrolu nad svojim bogatstvom od 41.000.000 evra.

Sin je optužio njenog asistenta Andreu Pjacolu (34) za prevaru. Prošlog meseca Škofič (64) je uspeo preko suda da blokira imovinu svoje majke ne bi li je sprečio da poklanja bogatstvo svom asistentu Pjacoli.

Đina Lolobriđida
Foto: Roma / IPA / PA Images / Profimedia

Pjacola je imao 24 godine kada je postao vozač Lolobriđide, zatim je avanzovao u njenog majstora, pa menadžera i asistenta.

On i njegova partnerka su se preselili kod Đine, ali se Andrea sa glumicom redovno pojavljivao na premijerama gde su se držali za ruke, pa su mediji objavljivali razne priče o prirodi njihovog odnosa. Đina sada tvrdi da joj je kao sin.

Pjacola je optužen da je koristio bankovne račune svojih roditelja kako bi na njih prebacio hiljade evra Đininog bogatstva, a otkriveno je da je oko 350 umetničkih dela i antikviteta vrednih oko 250.000 funti prodao bez Đininog znanja. Tad je njen sin, inače Slovenac, podneo zahtev za blokadom majčine imovine italijanskom Vrhovnom sudu. Glumica može da zadrži kontrolu nad svakodnevnim troškovima, ali je onemogućena da upravlja najvrednijom imovinom.

U jednom TV šou rekla je da joj je Pjacola kao sin i da je on ćerki dao ime po njoj.

***

Bonus video: Poznate Lepotice i Zveri

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram