Detalj koji „bode oči“ u dokumentarcu Harija i Megan

Foto: Netflix / Ferrari / Profimedia

Zašto su ovo radili?

Privatni snimci Harija i Megan najviše se ističu u Netflix dokumentarcu o paru, ali i postavljaju važno pitanje, piše Sky News.

Da li ih je paranoja naterala da se snimaju u traumatičnim trenucima – ili saznanje da će kasnije ti snimci imati neku novčanu vrednost?

Hari u dokumentarcu izgleda kao čovek koji je očigledno bio teško traumatizovan svime što mu se dogodilo, ali je sada oslobođen.

Jedan deo u drugoj epizodi takođe sadrži jednu od težih optužbi Harija protiv kraljevske porodice, a odnosi se na tabloide koji su proganjali Megan. Princ sugeriše da kraljevska porodica nije marila za to.

„Kroz sve što je Megan prošla, prošli su i drugi članovi porodice, tako da je to bilo skoro kao neki ritual inicijacije. Neki od članova porodice su govorili: ‘Moja žena je morala da prođe kroz to, pa zašto bi se prema vašoj ponašali drugačije, zašto bi vi imali poseban tretman, zašto bi ona bila zaštićena?’ I rekao sam im: ‘Razlika ovde je rasni element'“, kaže Hari.

Nagoveštaj da kraljevska porodica nije ozbiljno shvatala rasističko zlostavljanje Megan je naravno veliki skandal. Ali nema dokaza za to u dokumentarcu.

Ono što je u serijalu neobično su privatni snimci para. Hari objašnjava da im je prijatelj predložio da lično dokumentuju šta im se događa. Tačno je da sada svi možemo da beležimo svoje živote u određenoj meri kroz fotografije i video zapise.

Ali pitanje ostaje: da li je Harija i Megan paranoja naterala da se snimaju u traumatičnim trenucima, ili saznanje da će video snimci kasnije imati novčanu vrednost? A ta vrednost je ogromna – i za par i za Netflix.

***

BONUS VIDEO: Da li je Megan s namerom zaklonjena svećom u TV prenosu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram