Danica Karađorđević: Princeza koja živi normalnim životom

Poznati 24. sep 202011:12 > 12. maj 2021 17:12
Danica Karađorđević Foto: Printskrin TV NovaS

"Ona je živela i školovala se u Londonu i Parizu, ali je ipak odlučila da se sa porodicom vrati u Beograd. Pored osnovne profesije grafičkog dizajnera, stvara i izlaže kolaže na samostalnim i grupnim izložbama, a nedavno je oživela i lik kraljice Marije sa čuvenog portreta Paje Jovanovića, u okviru projekta 'Jedan slikar, deset fotografa, 20 umetničkih dela' " - tako je voditeljka Nevena Madžarević predstavila princezu Danicu Karađorđević, gošću emisije "Probudi se" na TV NovaS.

„Kraljica Marija je bila veoma naprednih shvatanja za svoje doba, bila je aktivna u mnogim sferama, od humanitarnog rada do umetnosti, i raduje me što će naš sin Stefan, čija je ona prabaka, rasti u okruženju koje je i ona obogatila“, rekla je princeza Danica Karađorđević.

Ispričala je i da je, zajedno sa suprugom princom Filipom, dugo želela da se iz Londona preseli u Beograd, i da su zajedno procenili da je došao pravi trenutak.

„Ulogu naše porodice u srpskom društvu smatram važnom u kontekstu očuvanja tradicije, nacionalnog indentiteta i kulturne baštine“, rekla je princeza Danica, a šta je još ispričala gledaocima emisije „Probudi se“ možete videti na snimku gostovanja:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram