Čudne metode vaspitanja poznatih: Pamela deci ne brani drogu, seks i alkohol

Foto: Bryan Bedder / Getty images / Dylan Travis/ABACA / Abaca Press / INSTAR Images LLC / Alamy / Alamy / B4859 / Avalon / Profimedia

Bizarne metode koje koriste poznati.

Svaki roditelj drugačije odgaja svoju decu i često kada se ljudi udalje od „tradicionalnih“ metoda vaspitavanja, dobiju negativnu reakciju ljudi. Evo nekih poznatih ličnosti koje je javnost osudila nakon što su podelili svoje „alternativne“ tehnike vaspitavanja.

Pamela Anderson

Na blogu iz 2015. Pamela je napisala da želi da njena dva sina tinejdžera „praktikuju bezbedan seks, piju i eksperimentišu sa drogom umereno i da pronađu pravu ljubav“.

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Na pitanje o njenom roditeljskom stilu, rekla je: „Stvarno verujem u svoju decu. Moja deca su imala sjajnu osnovu, videla su svet. Napravili su sjajne izbore. Zaista su pametni ljudi. Mislim da donose ispravne odluke i ne znam koliko smo im mi uzori, ali smo se jako zabavili.”

Mila Kunis

Mila Kunis i Ešton Kučer su 2017. godine podelili da su započeli tradiciju u kojoj svojoj deci ne daju poklone za Božić.

Mila je objasnila kako su u prošlosti njihova deca bila razmažena jer su konstantno dobijala poklone, što ih je navelo da započnu ovu novu tradiciju.

Foto: Javiles/Terma / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

„Jedne godine kada smo slavili Božić shvatili smo da deca više ne cene nijedan poklon. Oni čak ni ne znaju šta očekuju; oni samo očekuju nešto“, rekla je jednom prilikom.

Dodala je: „Rekli smo našim roditeljima: ‘Molimo vas – ako morate da im date nešto, izaberite jedan poklon. U suprotnom, želeli bismo da doniramo poklone u dobrotvorne svrhe, za Dečju bolnicu ili kućnog ljubimca ili šta god želite.’ To je naša nova tradicija.“

Gvinet Paltrou

U intervjuu za „Instile“ 2012, Gvinet je rekla da dozvoljava svojoj deci da gledaju TV emisije samo ako su na španskom ili francuskom jeziku.

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

„Kada sam u Francuskoj, odem u Bulevar Bomarše i pokupujem sve njihove omiljene crtane filmove“, rekla je ona.

Penelope Kruz

Penelope je jednom prilikom rekla da ne dozvoljava njenoj deci (devet i 11 godina) da imaju mobilne telefone ili da koriste društvene mreže.

Foto: MJD / SOLARPIX / Profimedia

„Stvarno vidim da ta metoda štiti mentalno zdravlje, ali izgleda da sam deo manjine“, rekla je ona i dodala: „Osećam se stvarno loše zbog onih koji su sada tinejdžeri. Kao da je svet na njima vršio neku vrstu eksperimenta: ‘Oh, hajde da vidimo šta će se desiti ako izložite 12-godišnjake tolikoj količini tehnologije’.“

„Za njih nema zaštite, njihov mozak se još razvija i to utiče na način na koji vide sebe“, rekla je.

Penelope je objasnila da ponekad dozvoljava svojoj deci da gledaju filmove i crtane filmove, ali neće moći da imaju telefone dok ne postanu mnogo stariji i da im neće biti dozvoljeno da budu na društvenim mrežama dok ne napune najmanje 16 godina.

Madona

I na kraju, Madona je jednom pričala o tome koliko je stroga prema svojoj deci kada je u pitanju njihova urednost.

Foto: B4859 / Avalon / Profimedia

Kada bi pronašla prljavu odeću na podu sobe svoje ćerke Lurd, uzela bi svu njenu odeću i ne bi joj je vratila dok ne nauči lekciju.

„Morala je da nosi istu odeću svaki dan u školu dok nije naučila lekciju“, izjavila je Madona.

***

Bonus video: Radmila Petrović o roditeljstvu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram