„Četvoročlana banda“ – žene koje su uz kraljicu ostale do poslednjeg trenutka

Foto: Credit line: Louis Wood / News Licensing / Profimedia

One su ostale kraljici lojalne do poslednjeg dana.

Kraljica Elizabeta II koja je juče preminula u 96. godini, pored sebe je imala četiri žene od poverenja koje su sa njom ostale do kraja.

One su bile deo kraljičinog užeg kruga i ona je imala potpuno poverenje u njih.

Kraljica je na njih mogla da se osloni uvek i u svim situacijama, a one su princeza Ana, kraljičina ćerka, grofica Sofija od Veseksa, žena kraljičinog sina, princa Edvarda, Elizabetina prijateljica iz detinjstva lejdi Pamela Hiks i njena lična asistentkinja, Andžela Keli.

Foto: Lejdi Pamela Hiks Credit line: i-Images, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

Ove žene su prozvali „četvoročlana banda“.

“Kraljica je bila neverovatna”, izjavila je Sofija prošle godine tokom sahrane princa Filipa.

Otkako se udala za princa Edvarda, Sofija je dobila naklonosti svoje svekrve za njenu tihu marljivost i posvećenost svojim dužnostima kao član kraljevske porodice.

Foto: Sofija od Veseksa Credit line: i-Images / Eyevine / Profimedia

Neki su čak pričali da se kraljica prema njoj ponašala kao prema ćerki. Njih dve su skoro svake subote pre pandemije korona virusa uživale u filmskim popodnevima dok su zajedno gledale stare filmove.

Za razliku od ostale tri žene, Andžela Keli ima nešto skromnije poreklo, a kraljevskoj porodici se prodružila početkom devedeseth, da bi 2002. bila unapređenja za kraljičinog ličnog asistenta.

Foto: Andžela Keli Credit line: Bav Media / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Njena zvanična titula je lični savetnik i kustos kraljičinog nakita, obeležja i garderobe. Godine 2006. imenovana je za člana Kraljevskog viktorijanskog reda (MVO), a 2012. unapređena je u poručnika istog reda (LVO).

Foto: Princeza Ana Credit line: Jacob King / PA Images / Profimedia

Princeza Ana je bila kraljičina desna ruka, te je mnogi smatraju i najvrednijom članicom porodice. A, osim što je najmarljivija, princeza Ana je zaradila i titutlu jedne od najopasnijih žena kraljevske porodice jer je niko ne može kontrolisati, pa čak ni kraljica. Ona je i jedina osoba koja je kraljicu Elizabetu mogla u svakom trenutku dobiti na tajni broj.

***

BONUS VIDEO: Paolo Koeljo – najčitaniji pisac modernog doba

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram