Ćerka Emira Kusturice je umalo postala srpska princeza

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP / Profimedia

Emir Kusturica ne govori često o supruzi Maji, s kojom ima sina i ćerku. Njegova deca takođe žive daleko od svetla reflektora, ali je ćerka Dunja krenula očevim stopama. Ipak, srpski mediji najviše su pričali o njenoj vezi s Aleksandrom III Karađorđevićem, zbog koje su je upoređivali sa Kejt Midlton.

Dunja je diplomirana dramaturškinja, a takođe je studirala istoriju umetnosti na Sorboni.

Sada je selektorka Kustendorf filmskog i muzičkog festivala.

U ranijim intervjuima je otkrila da je odrasla na ruskoj literaturi, da je veoma interesuje istorija Balkana – posebno vreme Mlade Bosne.

Živela je na raznim svetskim lokacijama, a 2016. godine je govorila kako su ta mesta uticala na nju.

„U Njujorku sam živela davno. To je bio jedan period mog detinjstva i sećam se da mi se nimalo nije dopao. Kada je čovek tako mali, više žudi za prirodom i nekim suncem, što ipak, tamo nije moglo da se vidi među svim tim neboderima. Pariz je jako privlačan grad, jer je jako dinamičan i pun kulturnih dešavanja. Vrlo je bogat noćni život. Arhitektura u Parizu je prelepa. Dovoljno je prošetati ulicom da se osetiš nadahnutim. Beograd je, opet, sasvim drugačiji. On ima svoju draž koja nije vidljiva na prvi pogled. Čoveku treba više vremena da ga upozna i otkrije sve njegove čari. Ritam života je sporiji u odnosu na pomenute gradove, što meni odgovara“, ispričala je.

Što se tiče njenog privatnog života, u žiži javnosti bila je tokom romanse sa Aleksandrom III Karađorđevićem. On je najmlađi sin princa Aleksandra II Karađorđevića i princeze Marije da Glorije od Orleana i Bragance.

Njihova veza trajala je kratko, a raskid su pratile skandalozne glasine.

Kako su mediji tada pisali, razlaz je usledio nakon što su u javnost dospele eksplicitne fotografije na kojima se Aleksandar III i njegov brat Petar III bahate, pipaju žene za grudi, simuliraju seks i poziraju s oružjem.

Ipak, Dunja u javnosti nikada nije govorila o tom odnosu.

Ona ostaje posvećena svom umetničkom radu.

„Kada si već u detinjstvu upućen na neke filmove, putovanja i događaje koji nisu svakidašnji to ima velikog uticaja na samo sazrevanje i pogled na umetnost. Paradoksalno, takav vid života ti omogućava da brže odrasteš, ali i teže sazervaš“, rekla je Dunja.

***

Bonus video: Šajlo Džoli Pit – Ćerka Anđeline Džoli je najslobodnije dete Holivuda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram