Biseri Duške Vučinić s Evrovizije zbog kojih Srbija uvek ima najjači prenos

Duška Vučinić
Duška Vučinić Foto: Nova.rs

Ne bi Evrovizija bila ista bez Duške Vučinić Lučić.

Nekako smo navikli na njene komentare koje budno slušamo od 2003. godine.

Tviter zajednica je posebno gotivi i skoro svake godine se čini da se Duškini prenosi prate s više pažnje nego nastupi samih izvođača. Pre nego što je počela da prenosi Evroviziju Duška je sa bivšom suprugom glumca Vojina Ćetkovića, Natašom Milovanović, činila voditeljski duo na Trećem kanalu.

Pronašli smo neke od nezaboravnih, simpatičnih lapsusa i komentara Duške Vučinić Lučić.

Godine 2016. je za jednog izvođača rekla – ovaj je sad završio pa može i da viče, a čuli smo i rečenicu: „Oni imaju koreografiju svojim prstićima“.

Jednom je promašila pobednike, ali ko bi joj zamerio? „Gledaoci u Srbiji su maksimalnih 12 poena dali ruskom predstavniku. Sve čestitke ruskoj predstavnici na pobedi, sve čestitke švedskoj televiziji na organizaciji“, rekla je Duška, iako je te godine na „Pesmi Evrovizije“ zapravo pobedila predstavnica Ukrajine, a ne Rusije.

Konstatovala je i da bi jednoj od takmičarki „bilo bolje da se fokusira na akrobatiku“, kostimograf Malte bi „možda mogao da razmisli o svom učinku ove godine“, a prošle godine često je ponovljen isti komentar o gužvi u Ahoj areni i „ljudima bez maski“.

Na repertoaru slatkih bisera bio je i jedan nastup Bugarske kad je sve što je imala da kaže bilo: „Dooobro.“

Rekla je i da je jedan takmičar bio prijavljen kao komičar „pa ćemo tako ovaj nastup i gledati“. Pamtimo i „sad je onaj momenat kad bih ja najviše volela da mi zatvorite oči“, „dobro, ovo baš i nije lepo ponašanje plaziti se ovako u kameru ali agresija mora da izađe od te silne sreće… Bravo, bravo, bravooooo“, „osam puta su pobeđivali obučeni u crno-beloj kombinaciji“.

Jedva smo dočekali ovogodišnje takmičenje za najbolju pesmu Evrope jer osim Konstrakte koja je zaista donela ogromnu promenu u ono na šta smo navikli, tu je i Duška da nas ponovo zasmeje i oraspoloži.

***

Bonus video: Evrovizija nekad i sad

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram