Bio je zlatni dečko Holivuda – danas ga fanovi ne prepoznaju

Poznati 05. mar 202115:05 > 12. maj 2021 17:10
Brendan Frejzer

Brendan Frejzer devedesetih je bio "zlatni momak" Holivuda. Međutim, publika koja se zaljubila u "Džordža iz džungle" i glavnog junaka "Mumije", danas ga ne bi ni prepoznala.

„Prošao sam kroz stvari koje te menjaju i oblikuju na načine koje ne možeš ni da zamisliš dok ti se to ne desi“, rekao je Frejzer za GQ. Retko se pojavljuje u javnosti, a i tada fanovi samo mogu da konstatuju da se strašno promenio. On je pričao kako su seksualno zlostavljanje, propali brak, depresija i česte povrede upropastile njegovu karijeru.

Brendan Frejzer
Brendan Frejzer; Foto: Dave Starbuck / Zuma Press / Profimedia

Brendan je prvu veću ulogu dobio 1992, u filmu „Pračovek iz Kalifornije“, a uloga u „Džordžu iz džungle“ 1997. godine lansirala ga je među zvezde. Možda najveću pažnju javnosti dobio je ulogom u filmskom serijalu „Mumija“, gde je glumio s Rejčel Vajs, a 2000. glumio je sa Elizabet Harli u filmu „Začaran“. I baš negde u tom periodu najveće slave njegov život krenuo u pogrešnom pravcu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @vanidadesusa

Prema njegovim rečima, 2003. godine ga je seksualno uznemiravao uticajni novinar Filip Berk, tada i predsednik HFPA (Hollywood Foreign Press Associationa). U jednom od retkih intervjua koje je dao, Frejzer je ispričao kako se osećao kao „dete koje će da zaplače“ i kako za to nikom nije rekao, osim svojoj supruzi.

„Nisam hteo da se raspravljam s ljudima u vezi sa tim kako se osećam, ili da to postane deo moje biografije. Postao sam depresivan. Krivio sam sebe i bio sam očajan jer sam sebi govorio ‘nije to ništa, tip me je samo dodirnuo’. Leto je prošlo i ne mogu da se setim na čemu sam radio sledeće“, rekao je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Celebrities | Movies (@lovelikefilm)

Kasnije je sve prijavio HFPA, ali njegove optužbe bile su ignorisane. Berk ih je žestoko odbacio i Frejzerovu verziju događaja nazvao izmišljotinom, a Frejzera su prestali da pozivaju na dodele Zlatnih globusa i slične događaje… Glumac je rekao da je postao depresivan i da je krivio sebe za to što mu se desilo.

Međutim, ubrzo nakon toga su svoj danak počele da uzimaju njegove prethodne uloge. Frejzer je često sam snimao akcione scene, bez kaskadera, pa je povređivao kičmu.

Pročitajte još:

„Do vremena kada sam snimao treći deo Mumije u Kini morali su da me „sastavljaju“ pomoću leda i traka. Pravili su mi egzoskelet svakog dana“, rekao je on.

Morao je više puta da ide na operaciju leđa i kolena, pa čak i na operaciju glasnih žica. Gotovo sedam godina proveo je po bolnicama.

„Preselio sam se, razveo… Deca su rođena i sad odrastaju“, rekao je Frejzer, koji ima tri sina. Najstariji, Grifin, boluje od autizma, a glumac se trudi da svojoj deci bude potpuno posvećen. Prihvata manje uloge u filmovima i serijama, a tek povremeno se pojavi na nekom zvaničnom okupljanju.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram