Arnold Švarceneger: Ishrana koja mi je poboljšala zdravlje

Poznati 23. feb 202210:21
Foto: Geisler-Fotopress / Alamy / Alamy / Profimedia

Legenda bodibildinga Arnold Švarceneger rekao je da se poslednjih pet godina hranio uglavnom biljnom ishranom i da je to značajno snizilo njegov holesterol te poboljšalo ukupno zdravlje, zbog čega se oseća mlađe.

Švarceneger je u nedavnom izdanju svog email biltena rekao da je oko 80 odsto onoga što je jeo vegansko. Dodao je da je napravio povremene izuzetke za odrezak ili bečku šniclu, piše Klix.ba.

Odvajanje mesta za poslastice u vašoj ishrani može pomoći da izbegnete ograničenja i pomoći vam da se držite dijete na duži rok.

Glumac je otvoreno govorio o prednostima veganske dijete za zdravlje, inspirirajući generaciju veganskih bodibildera da izgrade mišiće na biljnoj ishrani.

Rekao je da mu je to pomoglo da se oseća „generalno zdravije i mlađe“, kao i da mu je promena pomogla u smanjenju nivoa LDL holesterola, vrste holesterola koji se ponekad naziva „lošim“ holesterolom jer je povezan sa većim rizikom od srčanih bolesti.

„Moj nivo lošeg holesterola je toliko nizak da je moj doktor mislio da sam možda druga osoba“, kazao je Švarceneger.

Određene namirnice životinjskog porekla poput masnih komada mesa, prerađenog mesa te mlečnih proizvoda poput sira povezani su s višim nivoima holesterola.

Nasuprot tome, povrće, posebno lisnato povrće, i hrana poput celovitih žitarica, bobičastog voća i oraha mogu pomoći u snižavanju holesterola bez lekova, što je pomoglo iz 74-godišnjem glumcu koji i dalje redovno trenira.

***

Bonus video: Robert de Niro – veliki glumac i oskarovac

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram