ANKETA Ko je najzgodniji političar u Srbiji i da li biste mu sve verovali?

Poznati 10. avg 202222:18 > 11. avg 2022 00:32
političari
Foto: Nova.rs, Screenshot/Youtube/Demokratska stranka Srbije, Ivan Dinić/Nova S

Ko su najzgodniji muškarci srpske politike?

Ovaj tekst je strogo apolitičan, te stoga nećemo navoditi kojim strankama pripadaju zgodni muškarci naše političke scene koje smo izdvojili za potrebe ove ankete. To uostalom i nije mnogo bitno jer, dok šarmiraju sa TV-a osmehom i harizmatičnim pokretima, politika ume da padne u drugi plan. A napominjemo i da smo se odlučile za muškarce koji dosad nisu tako često viđani na sličnim top-listama, pa za neke od njih možda niste ni čuli.

Da li su ovi muškarci dovoljno zgodni da im oprostite njihove političke ideologije i koji je, prema vašem mišljenju, na vrhu liste?

Powered by Poll Maker

Đorđe Miketić

Đorđe Miketić je narodni poslanik u novom sazivu Narodne skupštine. Prethodno je izgradio uspešnu karijeru kao pisac.

Đorđe je rođen 13. decembra 1978. u Beogradu, a odrastao je u Gornjem Milanovcu. Zanimljivo je da je srednju školu završio je u Čarlstonu u Južnoj Karolini, a Stomatološki fakultet u Beogradu. Na istom fakultetu završava i specijalizaciju, a potom je nastavlja na Univerzitetskoj klinici u Bonu.

Šarmantni Đorđe je pravi ljubitelj književnosti i pisanja, bio je glavni urednik jednog stručnog časopisa, pisao je blog, priče, pesme. Studirao je i književnost na smeru Literatura i komunikacija Fakulteta za medije i komunikacije na Univerzitetu Singidunum u Beogradu.

Takođe, malo je poznato da je već par godina kum sa poznatim glumcem Goranom Bogdanom.

Marko Kešelj

Marko Kešelj je naš poznati bivši košarkaš. Rođen u Beogradu 2. januara 1988, on je igrao, između ostalog, u Crvenoj zvezdi, Olimpijakosu, Valensiji, a brojne nagrade osvojio je i u dresu reprezentacije. Trenutno je narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

On je inače godinama u ljubavi sa modnom dizajnerkom Jovanom Petković, sa kojom ima dva sina.

„Najvažnije je da smo tim. Oboma nam je želja da imamo skladnu porodicu. Veoma je teško održati zajedništvo danas. Tome težimo i nadamo se da ćemo u tome uspeti do kraja. Samo zajedničkim požrtvovanjem porodica i partnerski odnosi mogu da se održe“, kazao je Marko u jednom intervjuu.

Naim Leo Beširi

Naim je direktor Instituta za evropske poslove. Godinama je sticao radno iskustvo u državnom, privatnom i nevladinom sektoru, kao i u međunarodnoj organizaciji. Obrazovao se u Kragujevcu, Beogradu, Oslu i Brižu, a usavršavao u dvadesetak država širom sveta.

Stekao je zvanje diplomiranog politikologa na Fakultetu političkih nauka u Beogradu gde je završio i studije inovacija znanja na polju evropskih integracija 2012. godine.

Ali Beširijeva impresivna karijera pada u senku čim pogledamo njegove fotografioje na društvenim mrežama.

Naime, on se na Instagramu rado razgoliti, pokaže isklesane trbušnjake i luks lokacije na kojima voli da uživa.

Dušan Stevanović

Dušan Stevanović Foto:Screenshot/Youtube/Demokratska stranka Srbije

Rođen je 18. januara 1996. godine u Beogradu. Student je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a u politku je ušao 2015. godine, nakon čega je napredovao.

Radio je na edukaciji mladih u politici, poput medijskog nastupa, odnosa prema medijima i drugih aktivnosti.

Đorđe Todorović

Đorđe Todorović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Dolazi iz Beograda, gde je rođen 1991. Diplomirani je inženjer organizacionih nauka i polaznik Diplomatske akademije. Od 2016. bio je na funkcije odbornika u Skupštini opštine Palilula. Od 2020. je bio poslanik u Narodnoj skupštini. Poznat je po TV duelima, posebno u vezi sa pitanjima oko ekologije. Ipak, tad ga devojke radije gledaju nego što slušaju ono što priča.

Miroslav Aleksić

Miroslav Aleksić rođen je u Kruševcu 6. avgusta 1978. Srpski je političar i bivši narodni poslanik u Narodnoj skupštini Srbije.

Zanimljivo je da se Aleksić, van kamera, zapravo više decenija s porodicom bavi poljoprivrednom proizvodnjom, a od 2000. se bavi preduzetništvom u porodičnoj firmi koja je 2003. bila jedan od najvećih izvoznika šljive iz Srbije. Od 2008 do 2015. godine bio je vlasnik jedne firme u Trsteniku.

Miroslav Aleksić je osnovnu i srednju Elektrotehničku školu završio u Trsteniku. Višu poslovnu školu završio je 2000. u Beogradu, a zvanje diplomiranog ekonomiste stekao je na državnom Ekonomskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici 2010. godine.

Master akademske studije završio je 2014. godine na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

Aleksandar Jovičić

Rođen 1987. godine u Srebrenici, a osnovnu i srednju školu, kao i Visoku poslovnu školu završio je u Beogradu.

Aleksandar Jovičić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Od 2006. do 2010. radio je u jednoj poznatoj kompaniji bele tehnike. U politiku je ušao 2008. godine. Bio je i narodni poslanik, kao i predsednik beogradske Opštine Palilula.

Aleksandar je godinama unazad privlačio veliku pažnju žena sa ovih prostora, između ostalog jer je uvek doteran, sa modernom frizurom i – osmehom.

I kao što smo pomenuli na početku, možda nije bitno za ovaj tekst, ali ne možemo zaboraviti da je Jovičić prošle godine uhapšen zbog sumnje da je omogućio nelegalne građevinske radove u opštini Palilula.

 

Radomir Lazović

Na našoj listi je i Radomir Lazović, pre svega zbog svih žena koje vole nežni homo balcanicus tip muškarca.

Radomir je rođen 1980. u Beogradu. Završio je Devetu beogradsku gimnaziju, a studirao je poljoprivredu i grafičku tehnologiju. Bavio se ranijih godina urbanim transformacijama Beograda i drugih gradova u Srbiji.

Manje je poznato da voli umetnost – bavio se dizajnom, radio je kao art direktor i tehnički urednik nekoliko arhitektonskih, ekonomskih i turističkih časopisa.

Osnivač je i jednog festivala amaterskog filma, a bavi se i problemom velikog broja napuštenih bioskopa u Beogradu.

I na kraju – ko je najzgodniji političar u Srbiji i da li biste mu sve verovale?

BONUS VIDEO: TOP 10 lepotica bez šminke

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram