Andreja Pejić u ulozi života: Glumi kontroverznu muzu Salvadora Dalija

Andreja Pejić i Amanda Lear Foto:Pacific Press / ddp USA / Profimedia/LECOEUVRE PHOTOTHEQUE / AFP / Profimedia

Manekenka ne prestaje da fascinira.

Andreja Pejić je juče proslavila rođendan, a poslednjih par godina nismo je viđali na modoj pisti i u velikim modnim kampanjama.

Kako je navela za sajt Gamerant.com od kad je snimila film The Other Me 2019. putovala je svetom. U jednom trenutku se čak zadržala u Nju Meksiku i tamo je šest meseci radila kao konobarica.

„Dobila sam posao konobarice i radila sam u jednom restoranu u Santa Feu. Želela sam malo da se spustim na zemlju i da upoznajem ljude. Od 18. godine radila sam kao model i putovala svetom, a ovo je bila prilika da konačno uradim nešto normalno“, rekla je.

Foto: Marilla Sicilia / Capital pictures / Profimedia

Rekla je kako je za to vreme bilo zanimljivo da posmatra druge, ali i da se druži sa kolegama.

Usput je vežbala španski sa kojim se, kako je rekla, prvi put susrela u kampu za izbeglice u Srbiji. Andreja je priznala da je tada gledala telenovele, između ostalog i Kasandru, koja je bila vrlo popularna na ovim prostorima devedesetih. Sa prijateljima je tada imitriala scene iz serije i tako se zapravo prvi put zainteresovala za glumu.

Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Trenutno se očekuje premijera njenog novog fima Dali Land u kom tumači muzu Salvadora Dalija – Amandu Lir.

U tom ostvarenju, za koje je premijera zakazana za 17. septembar ove godine, glavnu ulogu tumači Ben Kingsli.

Simbolično je to što se Andreja odlučila da portretiše lik ove fatalne žene, manekenke koja je intrigirala javnost.

Amanda Lir najverovatnije je rođena kao Amanda Tap davne 1946. ili još davnije 1939. Jedna je od retkih žena koje intrigiraju javnost od dana kada su kročile pred publiku.

Rođena je u Hong Kongu, a priča kaže da je na nagovor Salvadora Dalija, plasiran trač da je Amanda transseksualac.

Mnogi stalni posetioci gej kluba Le Carrousel u Parizu tvrdili su da je Amanda pre manekenstva nastupala kao transvestit pod imenom Alan Tap. Zahvaljujući njenoj neobičnoj figuri i još neobičnijoj boji glasa, nije bilo teško poverovati u to.

Za Andreju će ovo možda biti uloga karijere, nakon velikih uspeha u modnom svetu i pojavljivanja na naslovnicima mnogih modnih časopisa. Ona je prvi transrodni model koji se našao na naslovnici Vogue-a, a došlo je vreme da zasija i u Holivudu.

***

Bonus video: Biljana je šampionka u obaranju ruku

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram