Anđelina Džoli: Zašto sam bliža sa usvojenom nego biološkom ćerkom

Pacific Press / ddp USA / Profimedia

Anđelinina izjava da je Šajlo poput stranca u njihovoj kući šokirala je mnoge.

Porodica Anđeline Džoli je svima velika inspiracija.

Glumica je stvorila zajednicu punu ljubavi i razumevanja sa svojom biološkom i usvojenom decom. Kada su u pitanju njene ćerke, Šajlo i Zahara, Anđelina je sa svakom od njih razvijala jedinstven odnos, a razlog za to leži u njihovom različitom detinjstvu i odrastanju.

BIG PICTURES / Bauer Griffin / Profimedia

Zahara se suočila sa izazovnim odrastanjem, a borila se i sa ozbiljnim zdravstvenim problemima.

Od trenutka kada su se upoznale, odmah se stvorila jaka veza među njima i Zahara je brzo postala deo Anđelininog života, a u julu 2005. glumica je zvanično usvojila devojčicu. Ona je tada imala samo sedam meseci.

Međutim, na početku je bilo dosta poteškoća. Samo nekoliko sati nakon što je mala Zahara kročila u svoj novi dom, Anđelina je osetila da nešto nije kako treba. Beba teška samo 4 kilograma brzo je odvedena na lekarski pregled. A vesti su bile šokantne – Zahara je od rođenja patila od teške pothranjenosti i mučila se sa bakterijskom infekcijom.

Mala Zahara se borila sa salmonelom, nemilosrdnim neprijateljem koji je odneo živote mnogo beba i dece. Ali ljubav ne poznaje granice, a uz majčinu nepokolebljivu odanost i stručnu medicinsku negu, Zahara je uprkos izgledima, izašla potpuno zdrava iz bolnice nakog dugog lečenja.

Godine 2006. Anđalina Džoli i Bred Pit su postali roditelji njihovog prvog biološkog deteta, Šajlo Nouvel Džoli-Pit, koja je pokupila izvanrednu lepotu od oba roditelja. Džoli je primetila ovu upadljivu sličnost, pogotovo sa Pitom, koja je Šajlo razlikovala od njene usvojene braće i sestara.

FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia

Zbog jedinstvenih osobina svoje ćerke, Džoli je verovala da će Šajlo ostaviti nezaboravan pečat u svetu, praveći sopstveni put i ostavljajući trajan uticaj. Glumica je rekla: „Skoro pa će biti stranac u porodici jer je plava i plavooka.“

Uprkos tome što je uvek želela svoje dete, kada su je pitali o njenim osećanjima prema Šajlo, Džoli je jasno stavila do znanja da ne želi da favorizuje svoje biološko dete u odnosu na usvojene. Njen inkluzivni pristup je istakao da se porodica gradi na ljubavi, bez obzira na krvno srodstvo. Džoli je takođe otvoreno rekla da bi bila savršeno srećna da nije imala sopstveno biološko dete. Priznala je da, iako je trenutak kada je Šajlo videla po prvi put nakon rođenja bio divno iskustvo, to nije zasenilo duboku emocionalnu vezu koju je osetila kada je prvi put srela Zaharu.

Anđelina Džoli je rekla da su zajednička iskustva bola i nedaća stvorila neraskidivu vezu između nje i njene usvojene dece. Otkrila je: „Osećala sam mnogo više prema Madu, Zahari i Paksu jer su oni morali da se bore da prežive. Za Šajlo je delovala kao da je privilegovana od trenutka kada se rodila. Ali svesna sam da moram da se uverim da ne ignorišem njene potrebe, samo zato što mislim da su drugi ranjiviji“, istakla je glumica.

Barbara Amendola / ipa-agency.ne / PA Images / Profimedia

Anđelina Džoli je mnogo više od obične ikone poznate po svom glumačkom talentu, bezvremenskoj lepoti i zadivljujućim pojavama na crvenom tepihu. Ona prikazuje suštinu saosećajnog ljudskog bića, odane majke i neumornog humanitarca.

Bonus video: Žena ženi nije vuk, mi nismo jedna drugoj konkurencija“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram