Ana Štajdohar bez šminke: Nisam baš oduševljena starenjem

Ana Štajdohar Foto:Ivan Dinić/Nova S

Pevačica otvoreno o svom licu bez šminke.

Pevačica u čijim nastupima uživamo tokom emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem” je objavila na svom Instagranm profilu selfi bez trunke šminke – ali sa filterom.

Time je želela da pošalje snažnu poruku koliko nekada sami sebi namećemo nerealna očekivanja za svoj izgled, a ispod je napisala i sledeće:

„Ovo sam ja, bez trunke šminke, ‘dorađena’ nekim filterom popularnog TikToka koji bi trebalo da mi pomogne da vam se predstavim lepšom nego što jesam. Pomaže da jednim klikom dobijem sve karakteristike lepote koja je u trendu. Suženo mi je i ispeglano lice, nos i usne imaju oblik kakav današnja moda traži, imam duge trepavice i nemam podočnjake. Sve je kako treba. Prava milina! Da li je zaista? Ne, nije. Jer, nakon korišćenja dostupnih aplikacija ostaje neugodan osećaj kada stvarnu sebe uporediš sa iluzijom koju pruža slika tvog ‘savršenog’ lica. Ta obmana koja je toliko zavladala, navodno pomaže, ali, rekla bih, najviše u tome da se osetite nesigurno i nezadovoljno, jer, život postoji i van njegove digitalne imitacije. Šta vi mislite?”

Ana Štajdohar Foto:Ivan Dinić/Nova S

Ona, isto tako ističe i da ne voli što stari, ali i da ima problem sa tim koliko mediji veličaju i ističi prirodnu lepotu poznatih zvezda koje kao da su popile eliksir mladosti. Kako i sama kaže: „Hajde da se ne lažemo”.

Ispod objave sa svojom doktorkom piše:

„Imam 42 godine, svesna sam neminovnog procesa starenja i prirodnosti tog toka, ali da vam iskreno kažem, nisam baš oduševljena starenjem. Meni je skroz ok da povremeno uradim neki diskretni tretman koji ce učiniti da se osećam lepo. I ja to uopšte ne krijem. Meni je bezveze kada nas mediji obmanjuju pričama o poznatim damama, posebno stranim, čija se spoljašnjost hvali uz komentare kako je to sve zahvaljujući genetici, ispijanju litara i litara vode i posebnim režimima ishrane. Sve stoji: zdrava hrana, mnogo tečnosti, vežbe itd, sve je to dobro za nas, ali hajde da se ne lažemo. Mnoge žene će se osetiti loše dok čitaju te hvalospeve, jer, možda i one jedu avokado i piju mnogo vode, a lice im ipak ne postaje mlađe. Naravno da stari, sat ne ide unazad. Ja bih pre rekla da možda sve te poznate dame imaju svoju doktorku Marinu, ali o tome ne govore. (Svakako ne moraju, to je njihovo pravo.)”

Sve smo svesne filtera, estetskih korekcija koje nisu invanzivne, a tu su i popularizovane operacije, te kada je neka poznata žena ovako otvoreno priča o ovim stvarima dođe nam kao pravo hladno osveženje tokom vrućeg letnjeg dana.

***

Bonus video: Majdini autfiti za pet dana putovanja – šta da spakujete

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram