„Zašto na svadbi nisam imala ruzmarin za kićevinu“

svadba kićevina ruzmarin
Foto: Slobodan Junior Anđelković

Danijela i Filip iz Novog Sada odlučili su da za svoju svadbu svatove ne okite tradicionalno ruzmarinom, već su odabrali posebne kićanke. I iza svega se krije sjajan razlog.

„Oduvek smo bili posvećeni pomaganju životinjama sa ulice i raznim udruženjima jer prosto verujemo da svako biće zaslužuje da ima topao dom, bezuslovnu ljubav i svoju porodicu. Zato smo se i odlučili na drugačiju kićevinu za svadbu“, kaže za Zadovoljnu Danijela.

svadba kićevina ruzmarin
Foto: Slobodan Junior Anđelković

Naime, oni su se setili da pomognu novosadskom Udruženju za zaštitu životinja SPANS tako što su sav prihod od kićevine namenili ovom udruženju. Devojčice koje su kitile i dva mala čupava pomagača prikupili su skoro 45.000 dinara.

svadba kićevina ruzmarin
Foto: Slobodan Junior Anđelković

„Trudimo se da kroz život donosimo svesne odluke koje podržavaju i osnažuju sve te divne ljude koji se posvuda nalaze, samo ih treba obasjati podrškom. Zato su volonterke SPANS-a umesto ruzmarina na svadbi kitile narukvicama koje su plele vredne devojčice iz naše ulice. I to je naš mali doprinos njihovom prvom preduzetničkom poduhvatu – sigurno ne i poslednjem“, priča Danijela.

Kaže i da su svi bili oduševljeni ovom njihovom inicijativom.

svadba kićevina ruzmarin
Foto: Slobodan Junior Anđelković

„Voleli bismo da ova priča podstakne svakog od nas da koristi svoje pravo, da ne podlegne surovom konzumerizmu, već da se okrene oko sebe i pruži ruku onom ljudskom i brižnom u svima nama“, zaključuje Danijela.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Kućni ljubimci za mirniji život