Više od 300 žena priznalo nam je iskreno šta stvarno žele za Osmi mart: Neke bi bojler, druge auto, ali najviše maštaju o nečemu što ne može da se kupi

Dan žena nosi sa sobom dosta cveća, parfema, čokolada i sličnih poklona. Ipak, pitali smo vas šta biste poželele da dobijete kada bi mogla da vam se ostvari jedna, najintimnija želja.

Na 8. mart se uvek osećamo malo više cenjeno, pokloni i kafa u krevetu. Međunarodni dan žena pruža priliku za refleksiju, slavljenje i poštovanje žena širom sveta. Kako bismo istražili šta žene zaista žele da dobiju za 8. mart, postavili smo pitanje koje prelazi granice materijalnog i zapravo istražuje suštinu njihovih želja.

Kroz ovu jednostavnu, ali važnu anketu, kako u video formi, ali i pisanoj, na našoj Fejsbuk stranici, otkrili smo da je zdravlje nešto što stoji na vrhu liste prioriteta većine žena.

Mada tokom cele godine žalimo i priželjkujemo veće plate, skupe poklone, bolje materijalno stanje, na kraju sve ipak sve svede na samu osnovu – želju da smo srećni, zdravi i zajedno.

U razgovoru sa ženama iz različitih sfera života, otkrili smo da su ove tri stavke ključne. Nezavisno od njihove starosne dobi, zanimanja ili životnih okolnosti, svi odgovori su se u jednom aspektu slagali – zdravlje je temelj za sreću i ostvarenje svih drugih želja.

Jedna od ispitanica, majka dvoje dece, dodala je da je slobodno vreme jedna od njenih najvećih želja – što je ujedno i stvar koju verovatno priželjkuje svaka žena. Druga nam je naglasila kako je zdravlje ključno za njenu produktivnost. Čak i one koje su imale materijalne želje ili ambicije koje bi se mogle smatrati luksuzom, istakle su da bi sve to bilo beznadežno bez zdravlja.

Osmi mart može biti podsetnik da je važno brinuti se o sebi, kako fizički, tako i emocionalno. Bez obzira na to koliko su velika očekivanja okoline, ali i naše želje ili ambicije, sve to će biti realnost jedino ako imamo dovoljno snage i zdravlja.

U našoj anketi su se našli još neki zanimljivi odgovori, a možete ih pogledati u videu na početku teksta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram