Tajni život najomraženije žene na svetu

Foto: AFP / AFP / Profimedia

Ljudi su već godinama ubeđeni da je bila umešana u jedan od najgorih zločina.

Uskoro ćemo imati priliku da pogledamo kontroverznu seriju „Maxine“, koja otkriva kako je Maksin Kar pomogla njenom ljubavniku Ianu Hantliju da prikrije ubistva dve devojčice.

Maksin Kar je učestvovala u jednom od najgnusnijih zločina u modernoj britanskoj istoriji.

Foto: ODD ANDERSEN / AFP / Profimedia

Školski domar Hantli, namamio je devojčice Holi i Džesiku u svoju kuću i ubio ih pre nego što je bacio njihova tela u jarak i spalio njihovu odeću. Iako je u početku insistirao da je njihova smrt bila slučajna, kasnije je priznao krivicu i dobio dve doživotne kazne za ubistvo.

Ian Hantli Foto: AFP / AFP / Profimedia

Takođe je rekao da nikada neće podneti zahtev za uslovnu slobodu iz poštovanja prema njihovim porodicama.

Pre osude, on je detektivima rekao da je Maksin, koja je radila kao asistentkinja u Osnovnoj školi, bila u kući, ali da se nakon toga vratila u Grimsbi da poseti rođake.

Maksin je osuđena na tri i po godine jer je pokrivala Hantlija, ali je odslužila samo polovinu svoje kazne.

Foto: ODD ANDERSEN / AFP / Profimedia

Od njenog izlaska iz zatvora 2004. godine, država je potrošila milione na stomatološke usluge i estetsku hirurgiju kako bi ona dobila novi identitet i policijsku zaštitu. Njena boja kose i stil takođe su promenjeni, a sumnja se da je Kar tražila da joj se uvećaju i grudi tvrdeći da je depresivna jer su joj grudi premale.

Maksin je jedna od petoro bivših zatvorenika u Britaniji zaštićenih uredbom o doživotnoj anonimnosti.

Izveštaj kaže da je bila u najmanje 10 različitih sigurnih kuća od kad je puštena iz zatvora pre 18 godina.

Kar je 2011. rodila svoje prvo dete, sina, u sigurnoj kući u kojoj je živela pod tajnim identitetom.

Međutim, zakoni su toliko strogi da se njenom detetu ne može reći o pravom identitetu majke ili njenoj ulozi u pokrivanju Hantlija. To znači da bi beba mogla da odraste i ne znajući da je njena majka postala jedna od najomraženijih žena u zemlji nakon ubistava u Sohamu.

Njen pseudonim, lokacija i nedavna fotografija su 2020. godine objavljeni na društvenim mrežama, a zatim izbrisani. Odmah nakon curenja informacija policija je preselila Maksin, njenog muža i sina u sigurnu kuću.

Drama iz tri dela će istražiti njihovu burnu vezu kroz Maksininu perspektivu – zašto je lagala za njega i kako je postala javni neprijatelj broj jedan. Takođe će biti prikazane policijske istrage i medijska pomama koja je usledila, prenosi Daily mail.

***

Bonus video: Tamara – srpska hirurškinja u Brazilu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram