Sudbina žene Zorana Radmilovića je baš da se raspadneš

zoran radmilović
Foto: Privatna arhiva Selene Vicković

Doživela je dva ogromna gubitka.

„Zorana Radmilovića sam već upoznala u ‚Provodu‘. Želela bih da još koji put igram pored njega. Uz glumca njegovih kvaliteta svi igraju dobro“, kazala je Dina Rutić za Yugopapir davne 1966.

Iste godine se za Zorana udala.

I on je bio opčinjen njom.

„Ova mala će biti moja žena“, izgovorio je dok je ona prolazila pored njega, na putu do fakulteta.

Kažu da je njihova ljubavna priča bila od onih koje deluju nestvarno. Pričalo se da je Dina ostavila verenika, visokog plavušana, zbog 10 godina starijeg Zorana i iz raskošnog doma prešla u njegov mali stan.

Dina je takođe bila jugoslovenska filmska i pozorišna glumica, s tim što je studirala književnost.

Godine 1974. su dobili ćerku Anu.

Pričalo se da je Zoran bio divan otac, da je vodio dnevnik o odrastanju svoje jedinice sa kojom se često igrao izmišljenih priča koje je Ana morala da završi.

Bilo mu je vrlo važno da njegova ćerka razvije maštu i kreativnost, a Ana je nekoliko decenija kasnije postala književnica i novinarka.

Zoran Radmilović je preminuo 1985. i Ana je ostala sama sa majkom Dinom. Navodili su neki da je devedesetih ona bila prinuđena da proda Zoranovu nagradu Dobričin prsten za životno delo da bi preživela.

Nakon njegove smrti Dina se skoro sasvim povukla iz javnosti. Onda je doživela još veću tragediju – njena ćerka Ana je umrla 2017. godine, u 43. godini.

Dina je otišla za njom dve godine kasnije u 76. godini života, u Beogradu.

BONUS VIDEO: Nina je jedna od retkih automehaničarki u Srbiji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram