Slike zbog kojih je devojčica Akijana svetsko čudo

dete slika
Foto: Instagram/akianeart

Njeni radovi se prodaju za stotine hiljada dolara.

Priča o devojčici Akijani Kramarik iz Litvanije obišla je svet nakon što se pročulo za njen talenat. Ispostavilo se da mala Akijana ima neverovatan dar za slikanje. Ona je sa samo četiri godine uradila autoportret i već tada je bilo jasno koliko je nadarena.

Sa devet godina je zadivila svet svojom slikom Isusa.

Nedugo nakon što je sliku završila, ona je poslata njenom agentu na izložbu, ali agent ju je ukrao i prodao bez dozvole. Šesnaest godina originalna slika je držana zaključana u trezoru banke, a tadašnji vlasnik nije hteo ni da je pokaže ni da proda. U decembru 2019. porodica je povratila sliku Isusa i prodala je privatnom kolekcionaru za 850.000 dolara.

Kada je imala 13 godina, Akijana je uradila sliku bebe pod nazivom Čudo.

Zanimljivo je da se devojčica od početka posvetila spiritualnim temama iako joj porodica nije bila mnogo posvećena veri.

Majka, koja je Litvanka, bila je čak ateistkinja.

Ipak, Akijana je počela da na platno stavlja ono o čemu je sanjala i maštala, svoje vizije o drugim svetovima, o bojama univerzuma. Sve to njeni roditelji nisu znali kako da objasne, posebno jer je bila vrlo mala.

Isprva, Akijana nije mogla mami da lepo objasni šta se sve vrti po njenoj glavici i kakve slike joj se rađaju u mislima, pa joj je mama predložila da to jednostavno naslika. I tako je sve počelo.

Akijana je rođena 9. jula 1994 u Ilinoisu. Njen prvi završen autoportret prodat je za 10.000 dolara. Sa devet godina počela je i da piše poeziju.

Do 12. godine završila je 60 velikih slika. Tada se pojavila i na CNN-u, a prethodno je bila gosšća i kod Opre Vinfri.

Danas ona i dalje neguje svoj talenat i stvara čudesna dela.

BONUS VIDEO: Najinteligentniji ljudi sveta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram