Sedam sjajnih sajtova za pronalazak dodatnog posla od kuće

posao od kuće
Posao od kuće, Foto: Gary Burchill / Mood Board / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jedna od pozitivnih stvari karantinskog života jeste da da smo ustanovili da mnoge poslove i te kako možemo da radimo i od kuće!

Rad od kuće ima vrlo očigledne prednosti – radite u udobnostima svog doma gde možete sebi da spremite i da jedete, tokom pauze da se ispružite 15 minuta na kauču i čak i da radite u trenerci. Ali, majke vrlo dobro znaju i koliko bi im značilo da svakodnevno ne gube sat-dva vremena života u prevozu ili tome slično.

I pošto vlada era onlajn prevara gde se nudi posao na kom sami birate radno vreme i radne dane, a plata je toliko velika da je ne možete ni potrošiti, i to je sve skrojeno tako da možete raditi i sa plaže, planine ili iz svoje sobe i to samo ako – uložite 500 evra…

Zato je vrlo važno dobro razaznati koji su to frilens sajtovi ili oglasi za posao od kuće, zaista dobri od onih koji nisu.

Kampster

Postani predavač i drži časove preko Kampstera. Privatni časovi odlično su iskustvo, a uz to donose dobru zaradu. Kampster je odlična platforma za onlajn učenje, gde vi možete biti deo velikog tima, jer samo trenutna baza broji preko 120.000 potencijalnih učenika.

Freelancer

Sajt Freelancer je vrlo često prvi koji se pominje na ovakvim spiskovima, ali sa razlogom – jeste jedan od najboljih. Ukoliko ste dizajner, content ili copywriter, video montažer ili programer – ovo je kao stvoreno za vas. Vrlo korektna platforma koja vas povezuje sa klijentima koji traže ljude, a vi posao možete obavljati od kuće. Nema kašnjenja sa isplaćivanjem, a nema ni mogućnosti da vas klijent „izradi”.

Upwork

Upwork je platforma slična Frelanceeru i iz istog razloga skoro podjednako uspešna. Važno je ipak naglasiti da je za rad na ovim sajtovima vrlo verovatno potrebno znanje engleskog jezika.

Etsy

Ovo je odlična platforma gde svako može da napravi svoju onlajn prodavnicu i tako zaradi prodavajući. Ukoliko pravite hendmejd proizvode poput nakita, organske kozmetike ili nešto skroz drugo – Etsy je odlično rešenje za vas.

Whales English

Ovo je jedan od mnogobrojnih sajtova za učenje Kineza engleski jezik. Whales English od vas traži da govorite engleski jezik tečno, a učite decu uzrasta osnovne i srednje škole. Plaća se i do 26 dolara po času koji traje 50 minuta + daju i bonuse.

Ukoliko se prijavite ovde za posao, zapamtite da roditelji biraju učitelje – tako da je vrlo važno ostaviti dobar prvi utisak.

Fiverr

Fiverr je internet platforma za rad od kuće na kojoj možete naći poslove od video i audio animacije do digitalnog marketinga, pisanja, prevođenja… Budite nečiji lični stilista, onlajn asistent ili čak svoje znanje možete prenositi u vidu tutorijala i obučavanja. Za svakoga ima po nešto.

Triaba

Plaćene online ankete iz Triaba-e Srbija. To je možda bolja opcija za dodatnu zaradu ili džeparac, gde će vama svakodnevno na mejl dolaziti određeni broj anketa koje treba da popunite. Neke ankete traju dva minuta neke 20, a sve su plaćene.

Bonus video: Šta nam se dešava dok spavama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram