Sedam doktorata, sedmoro dece, pa još kraljica stila

Njena priča 06. apr 202111:37 > 11. maj 2021 14:58
žena katarskog emira
Foto: FRANK VAN BEEK / AFP / Profimedia

Treća supruga katarskog emira odskače od strogih pravila ove tradicionalne zemlje sa istoka. Šuška se da je Moza bint Naser emirova miljenica, pa ne čudi što se u javnosti pojavljuje otkrivenog lica. Ona ima sedam doktorata, pet sinova i dve ćerke, obožava visoku modu, živi u luksuzu, a dosta se bavi humanitarnim radom.

Ima sedam doktorata

Moza se za katarskog emira udala 1977. kad je imala 18 godina i dok je još bila studentkinja. Potom je 1986. diplomirala sociologiju na Univerzitetu Katar, a onda završila i master studije javne politike u islamu.

Takođe, nekoliko zapradnjačkih univerziteta, poput čuvenog Karnegi Melona, dodelo joj je počasne doktorate. Moza znanje sjajno primenjuje u praksi, aktivna je u mnogim organizacijama, poput Arapske demokratske organizacije, Organizacije za obrazovanje, nauku i razvoj zajednice i raznih programa za pomoć deci, i veliki je humanista.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fashion (@royalfashiongram)

Obožava visoku modu

Moza uvek za sebe kaže da je pre svega ponosna majka pet sinova i dve ćerke. Ipak, svet je zna po raskošnoj odeći, prefinjenom i jedinstvenom stilu. Veliki magazin Vogue uvrstio je Mozu svojevremeno među pet najbolje odevenih žena na svetu, a čuveni Džulijen Mekdonald ju je nazvao novom Džeki Kenedi. Moza obožava modele modnih kuća Šanel, Dior, Živanši, Žan Pol Gotje, Valentino.

Ova elegantna žena vodi računa i koji nakit nosi, pa su na njoj isključivo komadi sa proverenim potpisom – Cartier, Harry Winston, Buccellati, David Webb, Diamond Diadem.

Pročitajte još:

Što se tiče obuće, Mozin omiljeni dizajner je Christian Louboutin, mada rado nosi i obuću lokalnih dizajnera kako bi ih podržala.

Filantrop

Moza je vrlo angažovana u Fondaciji Katar – preko 20 godina. Njena misija je da poboljša obrazovni sistem u Kataru, a vrlo se zanima i za nauku i bolji život zajednice.

Kroz tu platofrmu Moza je dovela brojne strane univerzitete u svoju državu i tako ojačala vezu koja spaja dva sveta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Moza bint Nasser (@mozabintnasser)

Moza je osnovala i Silatech, projekat kroz koji pomaže mladima da pokrenu sopstveni biznis u državi i inostranstvu. Dosta je posvećena i problemu nasilja u porodici, pa stalno u celom regionu promoviše koliko je važno da se o tome govori.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fashion (@royalfashiongram)

Često je u avionu jer podržava razne međunarodne projekte koji menjaju ljudima život nabolje.

Luksuz svuda oko nje

Moza je 2014. u Londonu kupila tri kuće za 191 milion funti. Pošto su jedna do druge, spojila ih je u ogromnu palatu i udahnula im sjaj i raskoš za kakav znaju samo kraljevske porodice. Poseduje nekoliko luksuznih automobila, a vlasnica je jedne prestižne francuske kompanije koja se bavi preradom kože. Na kraju, ne čudi što je čuveni Forbs Mozu izabrao za jednu od najmoćnijih žena na planeti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram