„Porodila sam se dva puta za 10 meseci“: Holivudska priča kao ni jedna druga

Ivon Strahovski
Foto: FX Networks/Courtesy:Everett Collection / Everett / Profimedia

Ne znaš da li da je voliš ili mrziš.

Serena Voterford je jedan od najkontroverznijih ženskih likova u serijama. Kroz sve sezone „Sluškinjine priče“ i sve do kraja pete sezone, glumica Ivon Strahovski je glumi toliko maestralno da ti kroz 53 epizode samo njen lik ne dosadi. Serena je izvor mraka, ali u nekim scenama nisi sigurna da li će krenuti ka svetlu, u njenim očima povremeno vidiš saosećanje i bolnu samospoznaju, a onda se u sledećem ponovo pretvara u čudovište.

Intervju koji je glumica koja je igra dala nedavno, otkriva dosta toga o poslednjoj sezoni (pa nemojte čitati ako ne želite spojlere), ali i tome kako je gradila lik Serene.

Ivon Strahovski (40) dva puta se porodila u poslednjih 10 meseci – jednom u seriji, drugi put u realnom životu. Njen porođaj u „Sluškinjinoj priči“ je bio teži, dramatičan, nabijen čudnim emocijama. Scena porođaja je puna iznenađenja i zanimljivog obrta – Serena se porađa i moli Džun, koja joj je bila sluškinja, da uzme njenu bebu.

„Dok sam čitala tu epizodu mislila sam da će biti super i zabavno snimati je. Za mene je to bilo jako lično jer sam se upravo porodila sa drugim sinom. Bukvalno sam bila u postpartumu, prošlo je samo par meseci“, priča Ivon.

Serena
Foto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

„Razgovarala sam sa Lizi (Elizabet Mos, koja igra Džun) mnogo o tome kako da napravimo što autentičniji porođaj na TV-u. To mi je bilo zaista važno.“

Ona je otkrila da je pre svog pravog porođaja, drugog po redu, imala neku vrstu PTSP-a od prvog porođaja, što je definitivno kasnije prenela i na lik koji igra.

Ivon kaže da je bilo zabavno glumiti tako komplikovan lik, ali je priznala i da je znalo da bude jako konfliktno igrati nekoga kao što je Serena Džoj.

„Povremeno sam se osećala prljavo, na neki način sam pravdala mnoge stvari, jer moj posao je da humanizujem nju i ono što radi, a to je užasno“, rekla je Ivon.

Iako se gledaoci zbog poslednje epizode 5. sezone nadaju da bi Serena i Džun mogle da se ujedine i sruše Gilead, Ivon misli da to nije realno, iako kaže da ne zna šta su scenaristi zamislili u nastavku.

„Mislim da neće biti srećnog kraja. Zato toliko i volim i poštujem scenariste. Pogledajte ovu sezonu – najlogičnije bi bilo da je Serena postala sluškinja. I bilo bi baš kul imati takvu vrstu osvete, ali bi bilo i previše očigledno. Volela bih da priča ostane jedinstvena jer to je veličanstveno“, zaključila je.

***

Bonus video: Dragana Pandurević Jovović o pokrenutoj peticiji „STOP AKUŠERSKOM NASILJU“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram