„Plastični hirurzi su mi uništili lice i sad peru ruke“

estetska operacija
Foto: Not supplied / East2West News / Profimedia

Ruska lepotica Julija Tarasevič nedavno je otkrila kako je posle estetskog zahvata doživela strašne posledice, pa ne može da zatvori oči niti da se smeje. Lekari koji su izveli zahvat vredan oko 3.500 evra kažu da je za sve kriv genetski poremećaj. Ipak, Julija ih je tužila jer smatra da su oni krivi.

Jasno je da plastične operacije nose rizik sa sobom, ali oni koji bi da im se podvrgnu neretko nisu svesni tog rizika. U svemu ogromnu ulogu ima i stručnost onog ko ih izvodi.

Foto: Not supplied / East2West News / Profimedia

Među onima koji su osetili koje su sve moguće loše posledice operacija na licu jeste i ruska lepotica Julija Tarasevič.

Poznata kao kraljica lepote, Julija je nedavno podnela žalbu Ruskom istražnom komitetu jer posle neuspešne plastične operacije nije mogla da zatvori oči.

Pritom, ona nije mogla ni da se nasmeje, a pre toga ona je važila za pravu lepoticu.

Inače, zahvat koji je Julija uradila koštao je 3.500 evra, a nakon svega lekari su kazali da nisu oni krivi već genetski poremećaj koji Julija navodno ima.

Foto: Not supplied / East2West News / Profimedia

Julija, koja ima 43 godine i dvoje dece, bila je ranije na takmičenjima lepote u Rusiji, a pre dve godine odlučila se za plastičnu operaciju lica.

Foto: Not supplied / East2West News / Profimedia

„Došla sam im sa lepim zdravim licem. Ali posle operacija, tj. fejsliftinga, korekcije kapaka i mini-liposukcije, lice mi je bilo jako otečeno i upaljeno.“

Ona je istakla da je samo želela da se reši malih znakova starenja, ali nažalost izgubila je zdravlje.

Foto: Not supplied / East2West News / Profimedia

Nakon svega ona je išla na korektivne zahvate na koje je potrošila oko 24.000 evra. Ipak, problem nije uspela da ispravi.

Zato je sada podnela krivičnu prijavu protiv dvojice doktora koji su učestvovali u njenim prvobitnim operacijama.

Ipak, oni tvrde da su komplikacije nastale kao posledica genetskog poremećaja. Kažu da je u pitanju skleroderma i da je bilo nemoguće predvideti bilo kakve posledice koje su se desile.

Skleroderma inače predstavlja tvrde, zadebljale delove kože i ponekad može izazvati probleme sa unutrašnjim organima i krvnim sudovima jer imunosistem napada vezivno tkivo ispod kože. Ali do sada nije otkriven nijedan dokaz koji bi ukazivao na to da je Julija patila od ovog stanja.

„Imam ožiljke na obrazima. Oči mi se ne zatvaraju i ne mogu da se smejem. Ne mogu da podignem gornju usnu, a jedan deo lica mi uopšte ne funkcioniše“, kaže Julija koja je na operaciju otišla sa svim urednim testovima, a pritom je ranije već imala jedan zahvat koji je prošao dobro.

BONUS VIDEO: Joga lica za početnike

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram